Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’nin (UMKE) Tatbikatı Nefes Kesti

Ordu ' da Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ' nin (UMKE) yaptığı arama kurtarma tatbikatı nefesleri kesti.Ordu Sağlık İl Müdürlüğü UMKE ekipleri tarafından koordine edilen, Ordu İl Özel İdaresi bahçesinde gerçekleştirilen arama kurtarma tatbikatı nefesleri kesti. Tatbikata Ordu, Samsun, Amasya ve Sinop illerinin UMKE ekipleri, AFAD, emniyet ve Ordu Belediyesi itfaiye ekipleri katıldı.
Sağlık Bakanlığı Medikal Kurtarma Medikal Kurtarma Ekibi 


İl Özel İdaresi bahçesinde gerçekleştirilen tatbikat trafik kazası senaryosuna bağlı olarak başlatıldı.Tatbikatta senaryo gereği, kazaya karışan araçlarda bulunan yaralılar sıkıştıkları yerden, İtfaiye ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri tarafından çıkartıldıktan sonra 112 ekiplerince ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Trafik kazası senaryosunun ardından deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Meydana gelen depremin ardından enkaz altında kalan yaralılar, enkazdan çıkartılarak hastanelere sevk edildi. Tatbikatlar çevredeki vatandaşlar tarafından da büyük ilgi ile izlendi.

Gerçekleştirilen tatbikat sonrasında konuşan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, şöyle konuştu: “Sağlık Bakanlığı UMKE ekiplerinin ve Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz tarafından organize ettiğimiz bir afet tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatın koordinesini Ordu Sağlık İl Müdürlüğü UMKE ekipleri yaptı. Biz kendilerine yardımcı oldu. Tatbikata bugün Sinop, Samsun, Ordu, Amasya illerinin UMKE ekipleri katıldı. Bu tatbikatın birinci ayağı bugün burada icra şeklinde gerçekleştirildi. Enkazda arama kurtarma, trafik kazaları kurtarma şeklinde geçti. Ordu Belediyesi İtfaiye ekipleri de görev aldı.”
26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı