Uçurtmalar, şehit Günak anısına uçuruldu - ANTALYA

- Uçurtma şenliğine katılanlardan detaylar - Gökyüzündeki uçurtmalar - Ağaca takılan uçurtmaları kurtarmaya çalışanlar - Baran Özyıldız ve çocuğuyla röportaj - Ezgi Üzüm ve Sibel Üzüm'le röportaj - Antalya BİLSEM Müdürü Arif Aydeniz'le röportajUçurtmalar, şehit Günak anısına uçuruldu - Antalya 'da, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde terör örgütü PKK tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan ortaokul öğrencisi 11 yaşındaki Günak'ın anısına uçurtma şenliği düzenlendi - Etkinlikte, çocuklar velileriyle uçurtma uçurarak gökyüzüne dileklerini bıraktıANTALYA (AA) - Antalya 'da, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde terör örgütü PKK tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan ortaokul öğrencisi 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak'ın anısına uçurtma şenliği düzenlendi.
Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ile Viranşehir Kaymakamlığı işbirliğinde hayata geçirilen "Fidan Kardeşliği" Projesi kapsamında, Antalya lı çocuklar 500 uçurtma hazırladı.Uçurtmalar, kargoyla Viranşehir'e gönderilerek, hiç uçurtma uçurmayan çocuklarla Antalya 'da eş zamanlı etkinlik düzenlendi.
Cam Piramit yanında düzenlenen şenlikte çocuklar, velileriyle rüzgara karşı uçurtma uçurdu, PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan 11 yaşındaki Günak için gökyüzüne dilekler gönderdi.Etkinliğe katılan 4 yaşındaki Baran Özyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rüzgarda uçurtma için koştuğunu söyledi.

Baran Özyıldız da Fidan Kardeşliği Proje kapsamında düzenlenen şenliğe katılarak, uçurtma uçurduklarını söyledi.

Özyıldız, "Etrafa bakıyorum veliler çocuklardan daha çok eğleniyor." dedi.
10 yaşındaki Ezgi Üzüm ise "Uçurtma yapmasını öğrendim. Kendi uçurtmamı göklere bırakıyorum." diye konuştu.
Annesi Sibel Üzüm ise "Çocuklarla biz de eğleniyoruz, doğada güzel vakit geçiriyoruz. Uçurtmayla sanki göklere çıkıyormuşuz gibi hissediyoruz, şehit evladımız için de dilekler gönderiyoruz." dedi.
Antalya BİLSEM Müdürü Arif Aydeniz ise öğrencilerin ulusal ve uluslarası birçok alanda dünya birinciliği dahil büyük başarılara imza attığını anlattı.Akademik anlamda çok güzel işler yaptıklarını ancak bunu değerlerle de donatmak gerektiğine dikkati çeken Aydeniz, şöyle devam etti:"Çocuklarımız şehit Günak evladımız anısına uçuruyor. Uçurtmayla dikkat çekmek istediğimiz şey, dünyada bilimde, akademik olarak en iyi ülkeler arasında ABD var. Ancak demokrasi götürmek için girdiği yerleri talan ettiğini, Irak'ta, Rakka'da görüyoruz. Şanlı ordumuzun, Afrin'de bir sivile dahi zarar vermediğini görüyoruz. Atalarımızdan aldıkları değerler sayesinde bunu başarıyorlar, çocuklarımızı da bu değerlerle donatmayı amaçlıyoruz."
Uçurtma Şenliği Rüzgara Karşı Şehit Evladı Terör Örgütü Bombalı Araç 

24 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı