Uçurtmalar 7.kez Havalandı

Ortaca'ya bağlı Sarıgerme Köyü muhtarlığı ile Sarıgerme Çevre, Kültür ve Eğitim Derneği (SARÇED)'in ortaklaşa düzenlendiği 7.Uçurtma Şenliği yapıldı. Sarçed Plajında yapılan ve bölge halkının büyük ilgi gösterdiği şenlikte yüzlerce uçurtma gökyüzünü doldurdu. Uçurtmayı uçuranların ise çocuklar değil de genel olarak büyüklerin olması dikkat çekti.
Emniyet Müdürü Eğitim Derneği Uçurtma Şenliği Mustafa Gürdal 


Şenlikte düzenlenen yarışlara 43 yarışmacı katıldı. Yarışlarda uçurtmaların el yapımı olması, en yükseğe çıkması ve görsel olarak güzelliği gibi çeşitli kriterler belirlenirken, yarışmada dereceye girenlere Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal ve İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakcı tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Şenlikle ilgili açıklamada bulunan Sarıgerme Köyü Muhtarı Musa Varol, ' Uçurtma şenliğinin bu yıl 7.ncisini düzenledik, artık adet haline geldi, her sene yapıyoruz. Şenliğimizin amacı, çocuklarımızın uçurtma uçurması, eğlenmesi, ayrıca kaynaşıp, dostlukları arkadaşlıkları canlansın istiyoruz.

Şenliğimizde yarışmada düzenledik. Yarışmaya girmek için uçurtmanın el yapımı olması gerekiyor. Heyetimiz şu anda dolaşıyor ve değerlendiriyor. Dereceye girenlere küçük ödüllerimiz var” dedi.

Şenlikte ayrıca Sarıgerme ' deki bazı oteller kurdukları standlarla vatandaşlara ücretsiz yiyecek dağıttı. Club Sena, Magic Life, İber Otel ve Hilton Sarıgerme Dalaman Park ' ın kurduğu standlara vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, uzun kuyruklar oluştu.

7 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı