Üç Bin Çocukla Dünya Rekoru

Daha yaşanabilir bir doğa hedefiyle yola çıkarak, Türkiye ' nin ilk çevreci kamu binasının temellerini geçtiğimiz günlerde atan Küçükçekmece Belediyesi, üç bin minik fırçayı dünya çevre günü etkinliğinde bir araya getirdi.
Yeniay Belediye Başkanı Dünya Çevre Günü Büyükşehir Belediyesi 


5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ' Çevre İçin 3 Bin Dokunuş ' projesi kapsamında, Küçükçekmece Gölü kıyısını kaplayan 1. 5 kilometre uzunluğundaki resim kağıdına tam 3 bin çocuk aynı anda ' Çevre ' konulu resim yaparak, Dünya Çocuk Rekorunu kırdı. Etkinliğe Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Guinness Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürü Adem Koca binlerce çocuk ve Küçükçekmeceliler katıldı.

Daha yeşil bir çevre hassasiyetiyle faaliyetlerini sürdüren Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ' ın fırça sürüşüyle başlayan etkinlikte; 3 bin çocuk 1, 5 kilometre uzunluğundaki kağıdın her iki tarafını kaplayarak, çevre problemlerinin çözümüne dair önerilerini ve fikirlerini resmetti. Resimler, binlerce çocuk tarafından tamamen geri dönüşebilir malzemelerden yapıldı.

“ÇEVRE GÜNÜ ' NÜ UNUTULMAZ KILMAK İSTİYORUZ”

Etkinlikle, çevre konusundaki duyarlılığını Küçükçekmeceli çocuklarla birlikte dünyaya duyurmayı hedefleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Dünya Çevre Günü ' nü unutulmaz kılmak istediklerine dikkat çekerek, “ Küçükçekmece yeşil noktasında ilklerin öncüsü olmaya devam etmektedir. İlk yeşil sertifikalı kamu binamızın temellerini attık. Bu çalışmalarımızın anlamı daha fazla yeşil, daha fazla ağaç, daha temiz bir ortam demektir. Bizler 3 bin minik yürekle birlikte bu etkinlikte dünyaya ' Biz Küçükçekmeceliler olarak dünyamızı seviyoruz, çevremizi kirletmeyeceğiz, kirletenlere de müsaade etmeyeceğiz ' diye haykırıyoruz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Küçükçekmece gölünün hızla temizlendiğinin altını çizen Yeniay, “Gölümüz hüzünlü ve mahzun ve üzgün. Çünkü bizler yani insanoğlu oraya atıklarımızı gönderdik. Ama artık temizleniyor. Büyükşehir belediyemiz kolektörleri bitirmek üzere. Biz tekrar gölde yüzmek, balıkçılarla vakit geçirmek istiyoruz. Doğa kullanıp atacağımız bir meta değil. Bizden sonraki çocuklarında onları kullanması gerekir. Canlı, cansız her şeyin burada hakkı var.” diyerek, çocukların da doğayı sahiplenmesi gerektiğini belirtti.

GERİ DÖNÜŞEBİLİR DEFİLE

Etkinlikte, ilçedeki okullar ve Bilgi Evleri arasında geri dönüşüme en çok destek veren kurum ve kişilere ödül ve sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Renklerin coşkusuna sahne olan etkinlikte, Tayfun Sökmen İlköğretim Okulu öğrencilerinin geri dönüşebilir malzemelerden hazırladığı kıyafet defilesi ve Küçükçekmece kültür ve sanat merkezleri gitar ve keman kursiyerlerinin dinletisi de ilgiyle izlendi.

5 Haziran 2012 Salı günü yayınlandı