Türkiye'nin Roman Starı Belli Oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediye'sinin roman açılımı kapsamında gerçekleştirdiği 2. Roman Festivali'nin ilk günününde Türkiye'nin Roman Starı'ı seçildi.
Savaş Ay Büyükşehir Belediyesi Ariel 


' Türkiye Roman Starını Arıyor Ses Yarışması ' sloganı ile Edirne'den Adana'ya kadar tüm Türkiye'de yapılan seçmeler sonucunda son 10'a kalan finalistler kıyasıya yarıştı. Seka Parkta gerçekleşen, Kocaeli ve Türkiye'nin çeşitli illerinden binlerce roman vatandaşın izleyici olarak katıldığı Roman Star yarışmasının jüri üyeliklerini Tarık Mengüç, Ciguli ve Ümmiye yaptı. Organizasyon öncesi geceye katılan binlerce roman göbek atarak doyasıya eğlenirken, gazeteci Savaş Ay da romanları organizasyonda yalnız bırakmadı. Kıyasıya rekabetin yaşandığı yarışmada birinci İstanbul'dan İsmet Çolakoğlu, ikinci Kocaeli'den Eren Şenay ve üçüncü Çanakkale'den İbrahim Ariel oldu. Yarışmacılar toplamda 30 bin TL para ödülüne layık görüldüler. Rekabetli olduğu kadar dostane geçen organizasyonda yarışmacılar ortak bir karar alarak 30 bin TL'yi on kişi ile paylaşmayı kararlaştırarak geceye damgasını vurdular. Roman vatandaşlar yarışmanın ardından Tarık Mengüç'ün şarkılarıyla doyasıya dans edip eğlendiler.

Savaş Ay Hakkında
26 Mart 1954 yılında İstanbul'da doğdu..Çocukluk yılları İstanbul Üsküdar Selamsız'da geçen Savaş Ay nam-ı diğer "Savaş Abi", Ünlü ses sanatçısı Şükran Ay ile Ünlü sihirbaz ve gösteri sanatçısı Turan AY'ın oğludur.Çocukluk yılları anne ve babasının ünlü birer sanatçı olması sebebiyle kulislerde ve birçok şehirde dolaşmakla geçmiştir.Annesi Şükran Ay'ın daha kundakda bebek iken çalışması sebebiyle yalnızlığı o yaşlarda hisstemeye başlamıştır.Annes...
devamı
5 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı