Türkiye Genelinde Hava Durumu - Ankara, İzmir, İstanbul, Adana, Bolu (15 Ocak 2013)

Yurt Genelinde Hava Durumu - Ankara, İzmir, İstanbul, Adana, Bolu (15 Ocak 2013)... Yurt genelinde yağış beklenmiyor. Sıcaklık, kuzey ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak.
Doğu Anadolu Kıyı Ege Hava Durumu Doğu Karadeniz Karadeniz 


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde yağış beklenmiyor. Sabah ve gece saatlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

Hava sıcaklığının ülkenin kuzey ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın batı bölgelerde güney ve batı, yurdun doğu kesimlerinde kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BUZLANMA ve DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI


Sabah ve gece saatlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere ülkenin iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI


Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor. (10)

ANKARA:
Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (8)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu (15)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu (17)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu (17)

SAMSUN:
Parçalı ve az bulutlu (12)

ERZURUM: Parçalı bulutlu geçecek. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (-4)

DİYARBAKIR:
Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (7)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA:
Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, Antalya çevrelerinin çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte doğusunda yer yer sis görülecek.

15 Ocak 2013 Salı günü yayınlandı