Türkiye'de Hava Durumu Ankara - İzmir - İstanbul (Selay Dilber - 27 Aralık 2012) Haberi 

Son dakika hava durumu. 27 Aralık 2012 Türkiye'de hava durumu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Durumu, İstanbul Hava Durumu. En güncel hava durumu bilgisi, Ankara Hava Durumu, İzmir Hava Durumu, Ankara Hava Tahmini, İstabul Hava Tahmini ve Yurttta hava durumu.
Göller Kıyı Ege Meteoroloji Kuzey Ege Meteoroloji Genel Müdürlüğü 


Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinin sağanak yağışlı geçecek.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye geneli parçalı ve az bulutlu; zamanla batı bölgeler parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, batı kıyılarımızda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege'nin kuzeyinde kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

-BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-


Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. (15)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli (9)

İZMİR: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçecek. (16)

ADANA: Az bulutlu ve açık, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (18)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı (18)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu (17)

VAN: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (2)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. (-6)

DİYARBAKIR: Az bulutlu (12)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden itibaren batısının parçalı ve yer yer çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale ile Balıkesir'in batı kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden itibaren kıyılarının parçalı ve çok bulutlu, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Rüzgarın, Kuzey Ege'nin kuzeyinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla batısının parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Antalya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi'nde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey doğusunda kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu geçecek.

27 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı