Türkchopper Motosiklet Derneği'nden Motosiklet Senfonisi

Adana'da Türkchopper Motosiklet Derneği, motosiklet egzozundan bir maestro eşliğinde çok sesli ahenkli ses çıkartarak senfoni orkestrası kurdu.Türiye'nin 20 ilinde örgütlenen motosiklet sevdalılara Türkchopper Motosiklet Derneği adı altında birleşti. Yarış ya da gösteri motosikleti kullanmayan motosiklet sevdalıları kendilerine doğru motosiklet kullanımına adadı. Motosiklet derneği buna dikkat çekmek içinde katıldığı programlarda bir maestro eşliğinde motosikletin egzozlarından ahenkli sesler çıkartarak motosiklet senfoni orkestrasını kurdu. Maestro eşliğinde kansi senfoni orkestrası gibi, egzozdan ses çıkartan motosiklet tutkunları izleyenlere keyifli dakikalar yaşatıyor. Adana'da da il temsilciliği bulunan dernek üyeleri Adnan Menderes Bulvarı'nda güneşli bir günde adaya toplanan vatandaşlara güzel bir gösteri sundu.
Senfoni Yarış Mozart Adnan Menderes Beethoven 


Maestroluğunu derneğin Gaziantep temsilcisi Beşir Argon'un yaptığı gösteride yaklaşık 100 kadar motosikletin egzozundan çıkan sesler izleyen vatandaşları büyüledi. Argon'un işaretleriyle egzozundan sesi yükseltip alçaltan motosiklet sürücülerine vatandaşlar hayran kaldı.

Argon, motosiklet egzozundan çok sesli bir müzik yapmanın İzmir temsilcisinin fikri olduğunu belirterek, ' Biz burada sanki bir senfoni orkestrası gibi motosiklet sürücülerini yöneterek egzozlarından ahenkli bir ses çıkarmalarını sağlıyoruz. Biz yarış, ya da gösteri motosikletleri kullanmıyoruz bu nedenle biz de vatandaşın dikkatini çekmek için senfoni orkestrası kurduk ' dedi.

Argon ünlü müzisyenler Beethoven, Mozart ya da Çaykovski'den eserler henüz çalamadıklarını ancak ileri zamanlarda egzozdan bu müzisyenlerin eserlerini de çalabileceklerini söyledi.

Motosiklet senfoni orkestrasını izleyen vatandaşlarda daha önce böyle bir gösteri izlemediklerini belirterek, ' Senfoni orkestrasından hiçbir farkı yoktu tam anlamıyla mükemmeldi ' dedi.
19 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı