Türkçe Olimpiyatları’nda Karadeniz Rüzgarı

Bu sene 10. ' su düzenlenen Türkçe Olimpiyatları Anadolu turneleri etkinliği kapsamında Samsun ' a gelen yabancı öğrenciler, Samsun 19 Mayıs Stadı ' nı dolduran Samsunlulara unutulmaz bir gece yaşattı.
Başbakan 19 Mayıs 19 Mayıs Stadı Ahmet Yeni Recep Tayyip Erdoğan 


Samsun programına katılan 20 ülkeden 60 öğrenci, 19 Mayıs Stadı ' nı dolduran Samsunlulara Karadeniz yöresi türkülerinin yanı sıra halk oyunları gösterisi sundu. Samsunluların büyük bir beğeni ile izlediği Türkçe Olimpiyatları ' nı Çevre veŞehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy, Milletvekili Ahmet Yeni, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz izledi.

Genç öğrencilerin Karadeniz şivesinde söyledikleri türküler büyük beğeni toplarken, yine yöreye ait halk oyunları gösterileri ise tribünlerde programı izleyen Samsunluları coşturdu. Programın sonunda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın selamlarını iletirken, muhteşem bir gece yaşandığını söyledi. Bakan Suat Kılıç, “135 ülkenin çocukları sevgiyle yoğruldular. Türkçeyi bir sevgi dili haline getirdiler. Karadeniz horonu, kemençe bana hiç bu kadar güzel, bugünkü kadar coşkulu görünmemişti. Ne zaman ki, Kenyalı kardeşlerimizin usulüne uygun oyununu gördük, ne zaman ki, dünyanın çocukları dünyanın sevgi dili haline gelen Türkçe ile size seslendiler, gerçekten o andan itibaren coştuk, göğsümüz kabardı, mutlu olduk, bu çocukları yetiştirenlerden Allah razı olsun dedik. Türkçe sadece bir dil olmaktan çıktı. Türkçe aynı zamanda bir gönül dili oldu, sevginin dili oldu, barışın, kardeşliğin, insanlığın, dostluğun, insanca yaşamanın dili oldu” dedi.

Olimpiyatlara katılan yabancı öğrenciler, sahneye gelen protokol ve etkinliğe destek veren firmaların temsilcileri ile birlikte şarkı söyledi.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
5 Haziran 2012 Salı günü yayınlandı