Türk ve Rus çocuklar el ele dans ediyor - ANTALYA

- Türk ve Rus çocukların 23 Nisan mesajı vermesi - Dans kulüplerindeki çocukların hazırlıklarından detaylar - Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Irina Balcı'yla röportaj - Stella Dans, Kültür ve Spor Derneği Başkanı Stella Gundar'la röportaj - Türk ve Rus çocuklarla röportaj - Dans hocalarından Maria Aras'la röportaj - Çocuklar ve dans hocalarının birlikte fotoğraf çektirmesiTürk ve Rus çocuklar el ele dans ediyor - Antalya 'da, 23 Nisan ve 1 Haziran bayramlarında gösteriler sunmak için kampa giren çok sayıda Türk ve Rus çocuk, ülkelerinin yöresel kostümleriyle kültürlerini dansta buluşturdu - Çocuklardan 9 yaşındaki Alisa Kaya:"Türkiye'yi çok seviyorum, burada çok mutluyuz" - Dans hocası Maria Aras:"Adeta kampa girdik, yoğun çalışıyoruz. Türkiye ve Rusya iki dost ülke, biz bunu danslarla güçlendiriyoruz" - Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Balcı:"Türkiye'de yaşayan Türk ve Rus çocukları çok şanslı. Çünkü onların iki bayramı var"ANTALYA (AA) - AYŞE YILDIZ - Türkiye'de yaşadıkları için yılda iki bayram kutlayan Rus çocuklar, Türk - Rus dostluğunu yaptıkları dansla pekiştirmeye çalışıyor.Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği ve çok sayıda Rus ailenin yaşadığı Antalya 'da Türk ve Rus çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Rusya'nın 1 Haziran Uluslararası Çocuk Esirgeme Günü için dans kampına girdi.Türkiye'nin ve Rusya'nın yöresel kıyafetlerinden tasarlanan kostümlerle kültürleri dansta buluşturan yaşları 4 ile 18 arasında değişen çocuklar, günün büyük bölümünü kulüplerde geçiriyor.Türk ve yabancı dans hocaları gözetiminde yeni koreografiler geliştiren çocuklar, 23 Nisan ve 1 Haziran olmak üzere yılda iki bayram kutluyor. Kulüplerde kaynaşan çocuklar, yaptıkları danslarla Türk ve Rus dostluğunu da perçinliyor.Çocuklardan 9 yaşındaki Alisa Dumanets Kaya, dans etmeyi sevdiğini, yılda iki kez çocuk bayramı kutladıkları için şanslı hissettiğini söyledi.

23 Nisan'ı dansla kutlayacaklarını belirten Kaya, "Türkiye'yi çok seviyorum, burada mutluyuz." dedi.
Melinabonu İnomova da haftada iki gün dans ettiğini, 23 Nisan'da hediyeler verildiğini vurgulayarak, okuldan sonra dansa koşarak geldiğini ve burada çok eğlendiklerini ifade etti.
Dünya Ryndinç (10) sanatın mutluluk verdiğini, 5 yaşından bu yana dans ettiğini anlatarak, Antalya 'yı çok sevdiğini dile getirdi.Albina Nizam ise Türk hocalardan dans öğrendiğini, arkadaşlarıyla kulüpte güzel zaman geçirdiklerini belirtti.
Türkan Süşar da çocuk bayramları için Rus arkadaşlarıyla gösterilere hazırlandığını anlatırken, "Rusça bilmiyorum ama sevgi olunca dostluk oluyor. Rus hocadan dans eğitimi alıyorum, çok disiplinli. Bayramı dansla kutlayacağız. Türk ve Rus çocukları olarak çok iyi anlaşıyoruz." diye konuştu.
Metin Paşa Durmaz ise "Rus'um, dans etmek eğlenceli. Burada mutluyum, arkadaşlarımı seviyorum. Ne güzel Türkiye'de yaşamak." şeklinde konuştu.
- "Beraber olacağız ki daha güçlü olalım"Dans hocalarından Maria Aras, spor salonunda çok sayıda çocuğun bayramlara hazırlandığını, 23 Nisan ve 1 Haziran kapsamında Antalya Kültür Merkezi'nde gösteri yapacaklarını kaydetti.
"Çocuk festivali için heyecanlıyız. Adeta kampa girdik, yoğun çalışıyoruz. Ayrı provalarımız var. Türkiye ve Rusya iki dost ülke, biz bunu danslarla güçlendiriyoruz. Beraber olacağız ki daha güçlü olalım." diyen Aras, dansın pozitif bir kültür olduğuna işaret etti.Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Irina Balcı, çocukların iki ülkenin kültürüyle büyüdüğünü, dansın birleştirici yönü olduğunu aktardı.Balcı, "Çocuklar bizim hayatımız, onlara çok önem veriyoruz. Türkiye'de yaşayan Türk ve Rus çocukları çok şanslı. Çünkü onların iki bayramı var. 23 Nisan ve 1 Haziran için Güneş Çocukları Festivali düzenleyeceğiz." bilgisini verdi.Çocukların hem Türkçe hem de Rusça konuştuğunu, iyi anlaştıklarını belirten Irina Balcı, ne kadar sanata, kültüre odaklanılırsa çocukların o kadar mutlu yetişeceğine dikkati çekti.Stella Dans, Kültür ve Spor Derneği Başkanı Stella Gundar ise kulüpte çocuklara 12 saat eğitim verdiklerini, çocukların iki kültürde mutlu olduğunu belirterek, Rus ve Türk kültürünü birleştirmek için dans üzerine çalıştıklarını anlattı.
Kutlay Çinli Yöresel Kıyafet Çocuk Bayramı Festival 

19 Nisan 2018 Perşembe günü yayınlandı