Tulum Festivali'nin Güzeli Seçildi

Bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali kapsamında düzenlenen güzellik yarışmasında ülkeler sahnede yarıştı.
Müzik Festivali Çeçenistan Bulgaristan Doğu Karadeniz Uluslararası 


Her yıl Doğu Karadeniz bölgesinde çeşitli etkinlikler ve ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen Tulum ve Müzik Festivali'nin 6. Günü Rize ' nin Fındıklı ilçesinde gerçekleştirildi. 5. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali'ne Türkiye, Kuzey Osetya, Bulgaristan, Çeçenistan, Sırbistan, Yunanistan, Makedonya, Gürcistan ' dan katılan 350 kişilik gösteri ekipleri sahne aldı.

Kortej ile başlayan etkinlikler ülkelerin danslarıyla devam etti. Festival ' de her yıl düzenlenen güzellik yarışmasına Kuzey Osetya, Bulgaristan, Çeçenistan, Sırbistan, Yunanistan, Makedonya, Gürcistan ve Türkiye ' yi Edirne Hotead Dans topluğundan birer kişi katıldı. Ülkeleri temsilen güzellik yarışmasına katılan adaylar sahnede boy gösterdi. Festivale katılan ülke temsilcilerinin jüri olduğu yarışmada sonuçlar heyecanlı bekleyiş sonunda açıklandı. Güzellik yarışmasında Sırbistan bu yıl güzellik yarışmasında birinci olurken, Bulgaristan ikinci, geçen yılın birincisi Osetya ise bu yılki güzellik yarışmasında üçüncü oldu.

Son zamanlarda İsrail ' in Gazze ' ye düzenlediği saldırılar ve yaşanan can kayıpları nedeniyle festivale katılan ülkeler dans gösterileri öncesi sahneye Türkçe ve İngilizce ' Çocuklar Ölmesin ' yazılı pankartla çıktı.

8 Ağustos 2014 Cuma günü yayınlandı