Tarık Akan'ın bal mumu figürü müzede - İSTANBUL

- Tarık Akan'ın bal mumu heykelinden detaylar - Heykelin açılması - Legoland Discovery Centre ve Madame Tussauds İstanbul 'un Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner'in açıklamaları - Tarık Akan'ın çocuklarının ve Selçuk Yöntem'in açıklamalarıTarık Akan'ın bal mumu figürü müzede - Sanatçının bal mumu figürü, Grand Pera'nın ilk iki katında hizmet veren Madame Tussauds İstanbul 'da Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana, Fatih Sultan Mehmet, Hidayet Türkoğlu, Brad Bitt, Messi, Muhammed Ali, Arda Turan, Rihanna gibi birçok ünlü ismin yanındaki yerini aldıİSTANBUL (AA) - Türk sinemasının ünlü oyuncusu Tarık Akan'ın bal mumu figürü, Madame Tussauds İstanbul 'da sergilenmeye başladı.
Türkiye'nin ve dünyanın ünlü isimleriyle yan yana bulunacak figürün açılışı, sanatçının ailesinin yanı sıra yakınları ve davetlilerin katılımıyla yapıldı.Legoland Discovery Centre ve Madame Tussauds İstanbul 'un Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner, açılışta yaptığı konuşmada, müzeye her yıl yeni figürler eklediklerini söyledi.

Suner, Tarık Akan'ın çok büyük bir değer olduğunu belirterek, oyuncunun 2000 - 2010 yıllarındaki görünüşünü ön plana çıkardıklarını dile getirdi.Sanatçının oğullarının ve kızının onayını aldıklarını aktaran Suner, "İlginç bir figür göreceksiniz. Kendisi fotoğraf çekilmeyi çok sevmediğinden birebir çalışılamadı. Bizim elimizde çok fotoğraf yoktu ve ciddi bir biçimde arşiv tarandı." dedi.
- "Tarık Akan'a çok benziyor"Suner, çalışmaya 2017'de başladıklarına dikkati çekerek, yaklaşık 1 yıl süren işlemlerin Londra'daki merkezde tamamlandığını ifade etti.
Akan'ın oğlu Barış Üregil de sevenlerinin Tarık Akan'ı görmek istediklerini ve bu amaca hizmet eden her projeye olumlu baktıklarını aktardı.Figürü beğendiğini söyleyen Üregil, "Daha önce de babamın heykellerini yaptılar ama bronzdan falandı onlar. Bunun gibi gerçekçi yapmıyorlardı. İnsan duygulanıyor. Sonuçta bize babamı hatırlatan düşünceleri, tavırları, bize kattığı kişilik... Biz o şekilde düşünerek hatırlamayı daha çok tercih ediyoruz." diye konuştu.
Akan'ın kızı Özlem ve diğer oğlu Özgür Üregil ise heykelin babalarına çok benzediğini ve gördüklerinde duygulandıklarını anlattı.Tarık Akan'ın yakın arkadaşlarından oyuncu Selçuk Yöntem de Tarık Akan'la geç tanıştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:"Gerçekten aslına çok uygun. Tarık Akan Türk sinemasında çok önemli bir figür ve çok önemli bir sayfa. Kendi içindeki değişimle çok takdire şayan bir insan. Bunu sinema tarihinde kolay kolay yapabilen bir insan yok. Her şeyden önemlisi kitleler tarafından çok sevilen bir insan. İşinde iyi olmayan birinin kitleler tarafından sevilmesi mümkün değil. Gönüllere taht kurmuş bir insan." - Kıyafetler sanatçının ailesinden hediyeArşiv ve stüdyo aşamalarını kapsayan yaklaşık bir yıllık çalışma sonucu ortaya çıkan figürün yapımına sanatçının ailesinden izin alındıktan sonra başlandı.Sanatçının figüründe, Akan'ın ailesi tarafından müzeye hediye edilen kravat, ayakkabı ve çok sık giydiği bir takım elbisesi kullanıldı.Tarık Akan'ın bal mumu figürü, "Hababam Sınıfı" filmindeki "Hafize Ana" karakteriyle müzede yer alan Adile Naşit'in figürüyle aynı bölümde konumlandırıldı.Oyunculuk kariyerine 111 sinema filmi, 4 televizyon dizisi ve birçok ödül sığdıran ünlü oyuncu, 16 Eylül 2016'da hayatını kaybetmişti.Grand Pera'nın ilk iki katında hizmet veren müzede, Akan'ın yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana, Fatih Sultan Mehmet, Hidayet Türkoğlu, Brad Bitt, Messi, Muhammed Ali, Arda Turan, Rihanna gibi birçok ünlü ismin bal mumu figürü bulunuyor.
Televizyon Televizyon Dizisi Görece Sinema Filmi Şili 

25 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı