Tarihi İpek Yolu'nu, 'Anadolu Ateşi' aydınlatacak - ANTALYA

Tarihi İpek Yolu'nu, "Anadolu Ateşi" aydınlatacak - ANTALYA - Anadolu Ateşi gösterisi - Anadolu Ateşi genel sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan röportajıTarihi İpek Yolu'nu, "Anadolu Ateşi" aydınlatacak - Türkiye'nin yanı sıra 100'ün üzerinde ülkede, 45 milyon seyirciye ulaşan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Avrupa'dan Çin'e uzanan tarihi İpek Yolu'na dikkati çekmek amacıyla, "İpek Yolu" projesini hazırladı - Antalya 'da temmuz ayında prömiyeri yapılması hedeflenen gösteride, Kazakistan, Türkmenistan ve Çin başta olmak üzere İpek Yolu'nun geçtiği ülkelerden dansçılar sahne alacak - Topluluğun genel sanat yönetmeni Erdoğan:"Atalarımızın yürüdüğü yoldan, onların ayak izini takip ederek, Türklerin gelip Anadolu'ya yerleşmesini, ticari yolların ve ticaretle kültürel alışverişin ayak izlerini hikayenin içine katacağız"ANTALYA (AA) - AYŞE YILDIZ - Türkiye'nin yanı sıra 100'ün üzerinde ülkede, 45 milyon seyirciye ulaşan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Avrupa'dan Çin'e uzanan tarihi İpek Yolu'na dikkati çekmek amacıyla, "İpek Yolu" projesini hazırladı. Antalya 'da temmuz ayında prömiyeri yapılması hedeflenen gösteride Kazakistan, Türkmenistan ve Çin başta olmak üzere İpek Yolu'nun geçtiği ülkelerden dansçılar sahne alacak.Topluluğun genel sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Atalarımızın yürüdüğü yoldan, onların ayak izini takip ederek, Türklerin gelip Anadolu'ya yerleşmesini, ticari yolların ve ticaretle kültürel alışverişin ayak izlerini hikayenin içine katacağız." dedi.
Gösterinin, İpek Yolu'nun tarihsel içeriğine uygun, geçmişten günümüze bir yol hikayesi olacağını dile getiren Erdoğan, "Çin'den başlayıp, Avrupa'ya, Viyana'ya kadar olan seyahati ülke ülke, istasyon istasyon duraklayarak, o ülkelerin kültürlerini yansıtarak anlatacağız. Ülkelerin müzikal dokusunu da koreografiye yedireceğiz. Gösteride Kazakistan, Türkmenistan ve Çin'den dansçılar da olacak. Çok uluslu, renkli ve çok kültürlü bir proje." diye konuştu.
Projeyi bir an önce tamamlayıp, temmuz ayında Antalya Aspendos'ta prömiyerini yapmayı hedeflediklerini belirten Erdoğan, "Tarihi İpek Yolu'nu sanatla aydınlatacağız. Atalarımızın yürüdüğü yoldan, onların ayak izini takip ederek, Türklerin gelip Anadolu'ya yerleşmesini, ticari yolların ve ticaretle kültürel alışverişin ayak izlerini hikayenin içine katacağız." ifadelerini kullandı.Erdoğan, projeyle ilgili Çin'de de prova yapacaklarını söyledi.

- Özel Troya gösterileriBirleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından 2018'in "Troya yılı" ilan edildiğini hatırlatan Erdoğan, Avrupa başkentlerindeki dev salonlarda özel Troya gösterileri yapacaklarını ifade ederek, " Şu ana kadar 5 binin üzerinde gösteri yaptık, yurt dışında 45 milyon seyirciye ulaştık. Aynı anda farklı illerde gösteri yapabiliyoruz. Ankara'nın ardından Balkanlar turnesine çıkacağız. Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan'da da turneler olacak." şeklinde konuştu.
Berlin ve Londra'nın yanı sıra Rusya'daki Kremlin Sarayı'nda gösteri yapacaklarını belirten Erdoğan, gösterileri Kültür ve Turizm Bakanlığı ile koordineli yaptıklarını vurgulayarak, "Troya müzikali yeni bir gösteri. Müzikleri, koreografisi yenilendi. Müthiş bir ilgi var. Turizmin başkenti Antalya 'da sezonu açmak istiyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Haftada bir gün gösterimiz olacak." dedi.
Mustafa Erdoğan, 10 Avrupa başkenti dışında Troya için Çin'den yoğun talep olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:"En fazla gösteriyi Çin'de yaptık. Antalya 'nın kültür ve sanat yaşamına önemli katkılar sunmayı arzuluyoruz. Antalya 'daki gösterilerimizi her yıl 500 binin üzerinde yabancı turist izliyor. Bu sayıyı artıracağız. Turizmin bilinir, klişe sloganlarının yanı sıra kültür, sanat ve eğlence dünyasının da çok önemli olduğunu duyuruyoruz. Nasıl ki; yıllar önce Londra'ya bir müzikalin biletini alarak gidiyorsak, onlar da Türkiye'ye geldiklerinde Anadolu Ateşi'nin biletini alarak geliyorlar. Bunu sağlamak için çok uğraştık, 12 yıldır bununla ilgileniyoruz."
Alışveriş Genel Sanat Yönetmeni Yabancı Turist Yurt Dışı Yol Hikayesi 

10 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı