Suriyeli öğrenciler Türkiye sevgilerini resmetti - HATAY

- Reyhanlı'daki Mustafa Kemal Geçici Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli çocuklar - Suriyeli çocukların resiö çizmesi - Toplu fotoğraf çekimiSuriyeli öğrenciler Türkiye sevgilerini resmetti - Hatay 'ın Reyhanlı ilçesinde eğitimlerine devam eden Suriyeli çocuklar, Türkiye'ye ve Türk askerine sevgilerini çizdikleri resimlerle anlattıHATAY (AA) - Suriye'deki iç savaştan aileleriyle birlikte kaçarak Hatay 'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen öğrenim çağındaki Suriyeli çocuklar, Türkiye'ye ve Türk askerine sevgilerini çizdikleri resimlerle gösterdi.Reyhanlı'daki Mustafa Kemal Geçici Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli çocuklar, Türkiye ve Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli Mehmetçiklere sevgilerini göstermek amacıyla resim çizdi.Yaşları 7 - 14 arasında değişen Suriyeli öğrenciler, Türk bayrağı ve Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) simgeleyen bayrak, güvercin, kalp, çiçek, asker ve daha birçok farklı figürü resmetti.Öğrencilerden Halepli 14 yaşındaki Fadile Abbas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi çok sevdiklerini söyledi.

Yarım kalan eğitimine devam etmenin mutluluğunu yaşadığını anlatan Abbas, ''Burada olmak çok güzel. Huzur ve güven içinde yaşıyoruz. Türk halkını çok seviyoruz. Şu an Afrin'de olan askerler için dua ediyoruz. Arkadaşlarımla birlikte sevgimizi gösteren resimler yaptık.'' dedi.
Abbas, bir hafta önce resim yapmaya başladıklarını belirterek, ''Değişik figürlerde resimler hazırladık. Sevgimizi daha çok göstermek için bu yola başvurduk. Afrin'de hiçbir askerin burnu dahi kanamasın. Dualarımız her zaman onlarla olacak.'' diye konuştu.
Öğrenciler, yaptıkları 200 resmi en kısa sürede Mehmetçik'e ulaştırmak istediklerini aktardı.
İç Savaş Muhabir Çekim Öğrenciler Hanlı 

26 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı