Sri Lanka'nın bağımsızlık günü kutlandı - ANKARA

- Sri Lanka bağımsızlık günü - Resepsiyona katılanlardan görüntü - Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohideen Amza'nın konuşması - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'in konuşması - DetaylarSri Lanka bağımsızlık günü Ankara 'da kutlandı - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem: - "Sri Lanka, ülkemize müzahir davranan, uluslararası örgüt adaylıklarımıza çoğunlukla destek veren, uluslararası platformda terörizmle mücadele konusunda sunduğumuz karar tasarılarına ortak sunucu olan bir ülke olmuştur"ANKARA (AA) - Sri Lanka'nın bağımsızlığının 70. yıl dönümü Ankara 'da kutlandı.Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından bağımsızlığın 70. yıl dönümü onuruna düzenlenen resepsiyona Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve siyasetçi katıldı.
Resepsiyonda konuşan Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohideen Amza, Türkiye ile Sri Lanka arasında köklü bir ilişki olduğunu söyledi.

Amza, "Osmanlı İmparatorluğu tarafından 1864'te Sri Lanka'da bir fahri konsolosluk açıldı. Bağımsızlığımızın hemen ardından diplomatik ilişkilerin temeli atıldı ve devam eden yıllarda karşılıklı elçilikler açıldı." diye konuştu.
Türkiye ile özellikle ticaret ve turizm alanında ilişkilerin gelişerek devam ettiğini aktaran Amza, bağımsızlık gününün bu yıl Ankara , İstanbul, Bursa, Erzurum ve Trabzon'da kutlandığını belirtti.
- "Sri Lanka hassasiyetlerimizi gözetiyor"Bakan Yardımcısı Erdem ise Türkiye'nin, karşılıklı ilişkilerde milli hassasiyetleri gözetmeye inandığını söyledi.

Erdem, "Sri Lanka, ülkemize müzahir davranan, uluslararası örgüt adaylıklarımıza çoğunlukla destek veren, uluslararası platformda terörizmle mücadele konusunda sunduğumuz karar tasarılarına ortak sunucu olan bir ülke olmuştur." diye konuştu.
Erdem, Sri Lanka Cumhurbaşkanı Maithripala Sirisena'nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak dayanışma ve destek mesajı ilettiğini de söyleyerek "FETÖ ile mücadelemize desteklerimizin devam etmesini bekliyoruz." dedi.
Türkiye'nin 2004 yılında Sri Lanka'da meydana gelen tsunami felaketinden sonra yardıma koştuğunu kaydeden Erdem, afetten etkilenenler için Kızılay tarafından Midigama Türk Köyü kurulduğunu söyledi.

Tamil teröründen etkilenenler için ise Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından 100 konutluk bir projenin hayata geçirildiğini belirten Erdem bu projeyle Türkiye'nin Sri Lanka'ya 3 milyar dolarlık bir yatırım yaptığını ifade etti.
Erdem, Türkiye Bursları projesi kapsamında 2017 itibarıyla 12 Sri Lankalı öğrencinin Türkiye'de eğitim gördüğünü sözlerine ekledi.
Uluslararası Darbe Girişimi Bağımsızlık Günü Tsunami Felaketi Bağımsızlık 

6 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı