Siverek'te 'Takoran Kültür ve Doğa Festivali' - ŞANLIURFA

Siverek'te "Takoran Kültür ve Doğa Festivali" - ŞANLIURFA - Siverek "Takoran Kültür ve Doğa Festivali" - Festival alanından detaylar - Yarışmacılardan detaylar - Jüriye servis edilen yemeklerden detaylar - Jürinin yemekleri değerlendirmesi - Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı'nın sonuçları konuşması - Yarışmacılardan Ömer Yaman'ın konuşmasıTakoran Kültür ve Doğa Festivali - Şanlıurfa 'nın Siverek Belediyesi tarafından düzenlenen festival kapsamında yapılan yöresel yemek yarışmasında, tek erkek katılımcı olan Ömer Yaman'ın "Siverek tava" yemeği birinci seçildiŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa 'nın Siverek Belediyesi tarafından düzenlenen "Takoran Kültür ve Doğa Festivali" kapsamında yöresel yemek yarışması yapıldı.Tarihi Paşa Konağı'nda düzenlenen yarışmaya 27 kişi, 10 çeşit yemekle katıldı.
Jüri, tek erkek yarışmacı olan Ömer Yaman'ın "Siverek tava" yemeğini birinci seçti. Yarışmada Bahar Akkutlu ikinci, Semra Çavşar ise üçüncü oldu.Rehber öğretmen Ömer Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, 26 kadın yarışmacı arasında birinci seçilmenin sevindirici olduğunu söyledi.

Amacının, ilçenin adıyla bilinen "Siverek tava" yemeğini tanıtmak olduğunu belirten Yaman, "Eşimle beraber yarışmaya katılarak bir heyecan yaşamak istedik. İşin ilginç tarafı ben eşimden daha iyi bir derece aldım ve birinci oldum. Mutfakta iyiyimdir, kendime güveniyorum, arada böyle sürprizler yaparım." dedi.

Yarış Yemek Yarışması Öğretmen Festival 

29 Eylül 2018 Cumartesi günü yayınlandı