Siirt'te 'tekne orucu' tutan çocuklar iftar yaptı

Siirt 'te "tekne orucu" tutan çocuklar iftar yaptı - Siirt 'te "tekne orucu" tutan çocukların özel iftarını açması - Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın'ın konuşması - İHH Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci'nin konuşması - İlahi ve dua okunan programda yaşları 3 ile 11 arasında değişen yaklaşık 250 çocuk, palyaçolar eşliğinde doyasıya eğlenmesi - Detay görüntülerSİİRT (AA) - Siirt 'te "tekne orucu" tutan çocuklara özel iftar etkinliği düzenlendi.
Siirt Belediyesi öncülüğünde İlim Yayma Cemiyeti ve İHH İnsani Yardım Derneği Siirt Şubeleri tarafından Naci Kutlu Parkı'nda düzenlenen etkinlikte, gece aileleriyle sahura kalkan, Anadolu geleneği olan "tekne orucunu" tutan çocuklar, öğle ezanıyla iftar yaptı.İlahi ve dua okunan programda yaşları 3 ile 11 arasında değişen yaklaşık 250 çocuk, palyaçolar eşliğinde eğlendi.Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, yaptığı konuşmada Anadolu ve şehrin geleneği olan tekne orucunu çocukların açtıklarını söyledi.

250 çocuğun öğlen ezanıyla oruçlarını açtıklarını belirten Taşkın, şöyle konuştu:"Çocuklar tekne orucunu açtılar. Çok keyifli bir ortam var. Değişik yaş gruplarından çocuklarla birlikteyiz, aileleri burada. Çocuklarımızın tekne orucunu Allah kabul etsin. Gelecek çocuklara ait, onlar bizim için çok önemli. Belediye olarak çocuklarımıza oyun gruplarından böyle geleneksel programlara kadar onlara elimizden gelen her türlü hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Katılan çocuklara ve ailelerine teşekkür ediyorum."İHH Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci de tekne orucu kültürümüzde çocuklara orucu sevdirmek için yeri olan bir çocuk ibadete olduğunu söyledi.


Sahur İlahi 

2 Haziran 2018 Cumartesi günü yayınlandı