Sigara parasını artık kediler için harcıyor - TRABZON

- Şans oyunları bayisinden görüntü - Kedi detayı - İşletme sahibi Mehmet Serdar Nuhoğlu'nun konuşması - DetaySigara parasını artık kediler için harcıyor - Trabzon 'da şans oyunları bayi işleten 49 yaşındaki ziraat mühendisi Mehmet Serdar Nuhoğlu, 6 yıl önce bıraktığı sigaraya harcadığı parayı artık kediler için kullanıyorTRABZON (AA) - Trabzon 'da şans oyunları bayi işleten 49 yaşındaki ziraat mühendisi Mehmet Serdar Nuhoğlu, 6 yıl önce bıraktığı sigaraya harcadığı parayı artık kediler için kullanıyor.Ortahisar ilçesi İnönü Caddesi'nde 20 yıldır esnaflık yapan Nuhoğlu, 11 yıldır şans oyunları bayi olarak hizmet verdiği iş yerinde "Sarı Kafa" ve "Ayşegül" adını verdiği iki kedi besliyor.Küçük yaşlardan itibaren hayvanları seven, iş hayatına atıldıktan sonra bakımlarıyla da ilgilenen Nuhoğlu, 6 yıl önce sağlık sorunları sebebiyle sigarayı bıraktıktan sonra artırdığı parayı da kediler için harcıyor.Sahibi olduğu kedilerin yanı sıra sokak kedilerinin de beslenme ve bakımına katkı sunan Nuhoğlu, kedilerini adeta çocukları gibi seviyor.Nuhoğlu, AA muhabirine, yaklaşık 27 yıl sigara içtiğini, 6 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonrasında sigarayı bıraktığını anlattı.Sigarayı sağlık sorunlarından dolayı bırakınca ona yaptığı masrafı hayvanların bakımı ve mamaları için kullandığını belirten Nuhoğlu, "Maddi imkanlarım arttıkça benim için hayvanlara bakmak daha kolay oldu. Çocukken onları sadece sevebiliyordum. Şimdi ise onlara bakabiliyorum. İnsanlara da hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyorum. Manevi değeri olduğuna inanıyorum." diye konuştu.
Nuhoğlu, sadece iş yerinde değil, sokaklarda kalan hayvanlarla da ilgilendiğine işaret ederek, sokaktaki kedilerle sahibi oldukları arasında ayrım yapmadığını dile getirdi.Hepsine aynı önemi gösterdiğini kaydeden Nuhoğlu, "Hepsine de aynı mamayı yediriyorum. Aynı ilgiyi gösteriyorum. Hepsini seviyorum. Hepsi için üzülüp hepsi için seviniyorum. Ayırt etmiyorum." diye konuştu.
- "Müşteriler, kedilerin uğuruna inanıyor"İş yerindeki "Ayşegül" ve "Sarı Kafa" isimli kedilerin uğuruna inanan müşterileri olduğunu ifade eden Nuhoğlu, "Ben batıl inanç olarak görüyorum. Müşterilerim gelip oynadıkları kuponları kedilerin tüylerine sürüyor. Uğuruna inanıyorlar. Özel olarak sevmek için gelen müşterilerim de var." ifadelerini kullandı.Nuhoğlu, kedilerinin özellikle seçtikleri yerlerde bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:"Sarı Kafa camın önünde yatar, cansız manken gibidir. Hiç kıpırdamaz. Dışarıyı seyretmeyi çok sever. Kimseye tepki vermez. İnsanların çok dikkatini çekiyor. Özellikle içeri gelip 'Canlı mı, cansız mı?' diye soranlar oluyor. Bana çok düşkün. Yurt dışına gittiğimde bir hafta boyunca kapının önünde beklediğini söylediler. Ben de ona karşı öyleyim. Hastalandığında oturup ağladığımı biliyorum. Ayşegül ise kapının arkasındaki minderinde uyur. O da kendisini sevdirmez."Hayvan sevgisinin önemine vurgu yapan Nuhoğlu, "İş yerimdeki yorgunluğu kedilerle atıyorum. Onlarla yorgunluğumu atıyorum. Yüzüm gülüyor." ifadesini kullandı.Nuhoğlu, esnaf arkadaşlarına da hayvan sevgisi aşılamaya çalıştığını anlatarak, kendisinin teşviki ile iş yerinde hayvan bakan ya da bakmak isteyenlerin sayısının artmaya başladığını ifade etti.
Bir gün ikramiye çıkarsa Türkiye'de olmayan, çok büyük bir hayvan hastanesi kurmak ve burada engelli hayvanlara yardımcı olmak istediğini kaydetti.

Şans Oyunları Muhabir Kalp Krizi Cansız Manken Hayvan Sevgisi 

30 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı