Şehit anne ve eşlerine manevi evlat oldular - BATMAN

- TÜRKAB projesi kapsamında öğrencilerin şehit ailelerinin ziyaret etmesi - Şehit Engin Önen'in ailesini ziyaret - Selahat Önen'in konuşması - Öğrenci Mehmet Durmuş İyidoğan'ın konuşması - Şehit Mehmet Ali Atılgan'ın eşi Şadiye Atılgan'ı ziyaret - Şehit Nevzat Akçal'ın annesi Sabriye Akçal'ı ziyaret - Şehit Murat Atma'nın annesi Rındihan Atman'ı ziyaret - TÜRKAB Batman İl Başkanı Şehmus Temiz'in konuşması - Şehit Mehmet Sait Cengiz'in eşi Şadiye Cengiz'i ziyaret - Şehit eşi Şadiye Cengiz'in konuşması - Şehit kızı Hanife Cengiz'in konuşması - Öğrenci Yücel Hakan Yokuş'un konuşmasıŞehit anne ve eşlerine manevi evlat oldular - TÜRKAB Kadın Kolları Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Benim Annem Olur musun?" projesi kapsamında Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde eğitim gören 5 üniversite öğrencisi, 5 şehit anne ve eşine manevi evlat olduBATMAN (AA) - Türkiye Kardeşlik Birliği (TÜRKAB) Kadın Kolları Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Benim Annem Olur musun?" projesi ile Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde eğitim gören 5 üniversite öğrencisi, 5 şehit anne ve eşine manevi evlat oldu.Projeye destek veren üniversite öğrencileri Yücel Hakan Yokuş, Mehmet Durmuş İyidoğan, Muhammed Kaçar, Fatih Eyüp Tekin, Ferit Şimşek ile TÜRKAB Batman İl Başkanı Şehmus Temiz, Kadın Kolları Batman İl Başkanı Selma Taş ve yöneticilerle şehit ailelerini evlerinde ziyaret etti.Öğrenciler, ziyaret ettikleri evlerde şehit anne ve eşlerin ellerini öperek onlara "manevi evlat" oldu.Şehmus Temiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje ile şehit annelerinin acısını dindirmek, acılarına ortak olmak istediklerini söyledi.

İnsanın feda edebileceği en büyük değerinin canı olduğunu vurgulayan Temiz, "Bizler rahat yaşayalım diye canlarını feda eden kahramanlara vefa borcumuzu ödemek için onların ailelerine ulaştık. Bu kapsamda bir proje geliştirdik. Proje kapsamında üniversitede özel olarak seçtiğimiz 5 kardeşimizi bu şehit ailelerimize getirdik. Kardeşlerimiz şehit ailelerine evlat, çocuklarına ağabey olacak. Kaybedilen evladın sıcaklığını her ne kadar vermese de onun boşluğunu doldurmak için çaba sarfedecekler. Umarım bir nebze de olsa şehit annelerimizin ve çocuklarının o sevgi ve sıcaklık ihtiyacını karşılamışızdır." ifadelerini kullandı. - Diyarbakırlı Yücel, şehit çocuklarına ağabey oldu Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Diyarbakırlı Yücel Hakan Yokuş, proje kapsamında, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 2004 yılında yaşanan terör saldırısında şehit olan Mehmet Sait Cengiz'in eşine evlat, iki çocuğuna ağabey oldu.Manevi aile edinmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Yokuş, şunları kaydetti:"TÜRKAB tarafından hayata geçirilen proje kapsamında bugün manevi bir aile edindim. Çok mutlu ve çok da sevinçliyim. Bugün iki kardeşim daha oldu. Her fırsatta onları ziyaret edeceğim, sıkıntıları olursa gidermeye çalışacağım."Şehit eşi ve 2 çocuk annesi Şadiye Cengiz de eşinin 14 yıl önce şehit olduğunu ve kendisini çocuklarına adadığını belirtti.
Çocuklarına hem anne, hem baba olduğunu anlatan Cengiz, "Babasızlık gerçekten çok zor. Çok zor bir süreçten geçtik. İki çocuğum vardı ama bugün artık TÜRKAB sayesinde bir çocuğum daha oldu. Çok güzel bir duygu, çok mutlu oldum." dedi.
Bir ağabeyinin olmasını çok istediğini vurgulayan şehit kızı Hanife Cengiz ise bir ağabeye kavuşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Öğrencilerden Mehmet Durmuş İyidoğan, 9 yıl önce Eskişehir'deki birliğinde tüfeğini temizlediği sırada şehit düşen Engin Önen'in ailesine, Siirtli Muhammed Kaçar ise terör örgütü PKK'nın 14 yıl önce Gercüş Kaymakamının evine düzenlediği saldırıda şehit olan Mehmet Ali Atılgan'ın eşi Şadiye Atılgan'a, Diyarbakırlı Fatih Eyüp Tekin de 13 yıl önce Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın tuzakladığı mayına basarak şehit düşen Nevzat Akçal'ın annesi Sabriye Akçal'a, Batman lı Ferit Şimşek de 14 yıl önce Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit düşen Murat Atma'nın annesi Rındihan Atma'ya manevi evlat oldular.
Terör Saldırısı Şehit Anneleri Şehit Aileleri Terör Örgütü Üniversite Öğrencisi 

22 Mayıs 2018 Salı günü yayınlandı