Şalvarspor sahalara döndü - BURDUR

- Şalvarspor sahalara döndü - Maç öncesinden ve maçtan detay görüntüleri - Güneyyayla Köyü Muhtarı Veysel Solak ile röportaj - Şalvarspor'un ilk oyuncularından olan Emine Çelik ile röportaj - Oyuncu Güllü Kır ile röportajŞalvarspor sahalara döndü - Burdur 'da şalvarlarıyla futbol oynayan kızlardan kurulu Şalvarspor, uzun bir aranın ardından yeniden sahalara çıktıBURDUR (AA) - Burdur 'da şalvarlarıyla futbol oynayan kızlardan kurulu Şalvarspor, uzun bir aranın ardından yeniden sahalara döndü. Burdur 'un Güneyyayla köyünde yöresel kıyafetleri olan şalvarlarıyla futbol oynayan kızlardan oluşan Şalvarspor, maddi imkansızlıklar nedeniyle uzun süre yeşil sahalardan uzak kaldı. Özellikle 2002 yılında kamuoyunda büyük ilgi gören Şalvarspor için köyün kızları yeniden bir araya geldi.Güneyyayla Köyü Muhtarı Veysel Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aradan yıllar geçmesine rağmen Şalvarspor'da oynayanlar ile kardeşlerinin takımı yeniden ayağa kaldırmak istediğini söyledi.

Takımın yeniden bir araya geldiğini aktaran Solak, "Bu yıl ilk defa bugün sahaya çıkıyoruz. Takımın yoluna devam etmesi için sponsor istiyoruz." ifadelerini kullandı.Şalvarspor'un oyuncularından Emine Çelik, futbolu hiç bırakmadığını, zaman zaman köyde oynadığını dile getirdi. Takımın her zaman yanında olduğunu belirten Emine Çelik, "Kadınlar geride olmasın, geride kalmasın, şalvarlarımızla ilerlemek istiyoruz." diye konuştu.
Şalvarspor'un 19 yaşındaki üniversite öğrencisi kalecisi Ece Zengin de futbolu çok sevdiği için takımda oynamanın hayalini kurduğunu kaydetti.
Oyunculardan Güllü Kır ise Şalvarspor'un unutulmaması için kendilerine güvenerek sahalara çıkmaya karar verdiklerini ifade etti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Şalvarspor ile Burdur Kadın Futbol Takımı, Burdur Gazi Stadı'nda dostluk maçında karşılaştı.
Yöresel Kıyafet Muhabir Yeşil Sahalar Üniversite Öğrencisi Irak 

9 Mart 2018 Cuma günü yayınlandı