Sahnede darbedilen tiyatrocu yaşadıklarını anlattı - ANKARA

- Sahnede darbedilen tiyatrocu - Oyuncu ve yönetmen Abdullah Yüksekcan'ın detay görüntüleri - Oyuncu ve yönetmen Abdullah Yüksekcan'ın açıklamaları - Oyuncu ve yönetmen Abdullah Yüksekcan'ın darbedilmesi kameralara yansımasıSahnede darbedilen tiyatrocu yaşadıklarını anlattı - Darbedilen tiyatrocu Yüksekcan: - "Hiçbir tiyatrocu, oyununu ve kendisini bu şekilde rezil etmez. Biz paramızı tam almış olsaydık, arkadaşlarımın ve benim ciddi mağduriyetim söz konusu olmasaydı bunlar yaşanmazdı"ANKARA (AA) - Tokat'ta, sahneledikleri tiyatro oyunu sırasında seyircilere hitaben konuşma yapan ve sonrasında darbedilen oyuncu ve yönetmen Abdullah Yüksekcan, organizasyon şirketinin ücretlerinin bir bölümünü ödemediğini iddia ederek, "Hiçbir tiyatrocu, oyununu ve kendisini bu şekilde rezil etmez. Biz paramızı tam almış olsaydık, arkadaşlarımın ve benim ciddi mağduriyetim söz konusu olmasaydı bunlar yaşanmazdı." dedi.
Yüksekcan, Başkent Kültür Sanat Tiyatrosu'nda basın mensuplarına Tokat'ta yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı.Tokat'taki bir organizasyon şirketi yöneticilerinden "Kanlı Nigar" ve bir çocuk oyununu sergilemeleri yönünde istek aldıklarını ancak sundukları maliyetin kabul edilmediğini söyleyen Yüksekcan, "Kanlı Nigar" oyununu orkestrasız ve figüran oyuncuları sahneye çıkarmadan sergileyerek maliyeti düşürebileceklerini yetkililere ilettiklerini aktardı.Teklife ilişkin sözleşme imzalandığını belirten Yüksekcan, Tokat'a giderek çocuk oyununu sergilediklerini ancak ücret konusunda sorun yaşadıklarını öne sürdü.Organizasyon firması yetkililerinin, anlaşılan avansın yarısını göndermesine rağmen sahneye çıktıklarını savunan Yüksekcan, "Almamız gereken parayı alamadığımız gibi bize parça parça ödeme yaptılar. Tutarda açık söz konusu oldu. Arkadaşlarım mağdur oldukları için ve anlaşma şartlarına göre, olması gereken gibi oyundan önce ödemelerini istediler." diye konuştu.
"Kanlı Nigar" oyununu da seyirciler salona geldiği için sergilediklerini belirten Yüksekcan, oyunun "canlı orkestrayla 32 kişilik dev kadro" diye tanıtıldığını, bu yanlışlığı düzeltmek için de seyirciye açıklama yapma ihtiyacı duyduğunu ifade etti.
Yüksekcan sözlerini şöyle sürdürdü:"Seyirciye saygımızdan dolayı oyunu başlattık. Amacımız oyunu kesmek ya da bölmek değildi. Oyunun sonunda yapacağımız açıklamayı, oyunun bitmesine 20 dakika kala yaptık. Çünkü malum şahıslar oyunun kulisine gelerek, 'Biz sizin kalan paranızı ödeyemeceğiz, ödemiyoruz. İşinize geliyorsa. Biz de sizden şikayetçiyiz. Orkestralı gelmediniz, dekorlu gelmediniz.' dediler. Sanki biz onlarla görüşmemişiz gibi. 'Biz de seyirciye bunu yansıtırız, bunu söyleriz' dediler ve oyunun finalinde bu açıklamalar yapılmış olsaydı, ilgili şahıslar ortadan kaybolacaklardı."Oyunculardan ve seyircilerden özür dileyerek, seyircilere paralarını eksik aldıklarını söylediğini aktaran Yüksekcan, aslı dekorlu ve orkestralı olan oyunu, organizasyon firmasıyla yapılan anlaşma gereği orkestrasız oynadıklarını seyircilere ilettiğini dile getirdi.Konuşmasının ardından kulise gideceği sırada kendisiyle pazarlık yapan ama sözleşmede taraf olmayan Serhat Ş.'nin sahne arkasından çıkarak kendisini darbettiğini anlatan Yüksekcan, seyircilerin yardımlarıyla kavganın sona erdiğini, ardından polis çağırdıklarını dile getirdi."Hiçbir tiyatrocu, oyununu ve kendisini bu şekilde rezil etmez. Biz paramızı tam almış olsaydık. Arkadaşlarımın ve benim ciddi mağduriyetim söz konusu olmasaydı bunlar yaşanmazdı." diye konuşan Yüksekcan, hastanedeki tedavisinin ardından emniyete giderek Serhat Ş'den şikayetçi olduğunu anlattı.Tokat'ta, sahneye koydukları tiyatro oyunu sırasında konuşma yapan Yüksekcan'ın darbedilmesi güvenlik kamerasına da yansımıştı.
Güvenlik Kamerası Çocuk Oyunu Tiyatro Oyunu 20 Dakika Basın Mensupları 

20 Dakika Hakkında
Başrollerinde Tuba Büyüküstün ve İlker Aksum'un yer alacağı 20 Dakika dizisi, hikayesini Kaçış Planı (The Next Three Days) filminden alıyor. Dizide, mutlu bir evlilikleri olan çiftin hayatları, kadının işlemediği halde bir cinayetle suçlanarak hapise girmesiyle altüst olması anlatılıyor. Her hafta yükselen bir tempoya sahip olacak dizide, koca, karısının bu cinayeti işlemediğinden emindir ve ipuçlarının peşinden koşar. Sonunda yapacak bir şey olm...
devamı
14 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı