Ramazan Davulcusu Ayşe Teyze Tokmağı Eline Aldı

İzmir ' de geçtiğimiz yıl Ramazan davulculuğu yapmaya başlayan 61 yaşındaki Ayşe Kikbat, bu yıl da tokmağı eline aldı ve Konak ilçesi Aziziye Mahallesi sakinlerini manileriyle sahura kaldırdı. Bu Ramazan ' da kalfalık dönemini yaşadığını söyleyen Ayşe Teyze ' nin bu yılki hedefi ise hurdacılık yapan oğlunu evlendirmek.
Allah 


İzmir ' in Konak ilçesine bağlı Aziziye Mahallesi sakinleri, iki yıldır 61 yaşındaki Ayşe Kikbat ' ın davul sesiyle sahura kalkıyor. Oğlu Mehmet Atan ile birlikte geçimini hurdacılık yaparak sağlayan Ayşe Kikbat, kemik kanseri olan kızı ve kemik erimesi bulunan oğlunun tedavi masrafları için iki yıldır da Ramazan davulculuğu yapıyor. Aziziye Mahallesi Muhtarı İbrahim Pamuk ' un aracılığı ile geçtiğimiz yıl hayatında ilk kez eline davul alarak mesleğe başlayan Kikbat, bu yıl kalfalık dönemini yaşadığını, bir sonraki Ramazan ' da ise usta olmak istediğini söyledi. Ramazan ' a özel hazırladığı Osmanlı fesi ve davuluyla sokak sokak gezen Kikbat, bu yıl kazandığı para ile oğlunu evlendirmek istediğini belirtti.

“OĞLUMU EVLENDİRECEĞİM”

Mahalle muhtarının bu yıl da Ramazan davulculuğu işini kendisine teklif ettiğini ifade eden Kikbat sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz yıl ' Yapamam ' dedim ama Allah bin kere razı olsun muhtarımızın ayesinde bütün borçlarımdan sıyrıldım. ' Bu sene de çalabilecek miyim? ' diye sordum. Benim çalacağımı söyledi. Bu sene de davul çalacağım bu parayla da oğlumu evlendireceğim.”

“USTA OLACAĞIM”

Aziziye Mahallesinin kadın Ramazan davulcusunu yagırgamadığını dile getiren Kikbat, “Beni herkes böyle sevdi. Kimse yadırgamadı. İlk iki gün biraz yadırgadılar ama muhtarımız benle birlikte gezdi herkes alıştı. Allah muhtarımızdan razı olsun. Kardeşim bana bunu yapmazdı. 90 yaşındaki annem öldü. Ramazan ' da kazandığım parayla onun cenazesini kaldırdık. Geçen sene çıraktım, bu sene kalfayım, inşallah bir sene sonra usta olacağım” diye konuştu.

“İSTANBUL VE ANKARA ' DAN YARDIMLAR GELDİ”

Aziziye Mahalle Muhtarı İbrahim Pamuk da maddi zorluk yaşayan Ayşe Teyze ' ye yardımcı olmak amacıyla Ramazan davulculuğu teklifinde bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: “Halk erkek ve kadın eşitliğini gözetiyor. Halkım yüzümü kara çıkartmadı. Herkes sahip çıktı. Geçen sene Ankara ' dan İstanbul ' dan yardımlar geldi. Ayşe Teyze ' nin bu seneki amacı da oğlunu evlendirmek. İnşallah buna bizim de katkımız olur.”
28 Haziran 2014 Cumartesi günü yayınlandı