Özel öğrencilere sürpriz doğum günü - HATAY

- Doğum gününün yapıldığı alandan görüntüler - Doğum gününün kutlanması - Doğuştan bedensel engeli Ebru Kozanoğlu'nun okuma yazması - RöportajlarHATAY (AA) - Hatay 'ın Reyhanlı ilçesindeki özel rehabilitasyon merkezinde eğitim gören iki öğrenci, sürpriz doğum günü kutlamanın sevincini yaşadı.Doğuştan zihinsel ve bedensel engelli 14 yaşındaki Ebru Kozanoğlu ile 21 yaşındaki Tuba Cemiloğlu için eğitim gördükleri özel rehabilitasyon merkezinde öğretmenleri tarafından sürpriz doğum günü partisi düzenledi.
Sürpriz doğum günü için merkezin bahçesinde, yeni yaşlarına girecek Kozanoğlu ile Cemiloğlu'nun adlarının yer aldığı pankart ve balonlar asıldı.Kutlamadan habersiz merkeze gelen Ebru ve Tuba, sürpriz doğum günü karşısında duyusal anlar yaşadı.Öğretmenleri, arkadaşları, veliler ve mahalle sakinlerinin katıldığı kutlamada öğrenciler, kendileri için üzerinde fotoğraflarının yer aldığı pastadaki mumları üfledi.Doğuştan bedensel engeli olduğunu belirten Ebru Kozanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15. yaş gününü ömür boyunca unutmayacağını söyledi.

Hayatında ilk kez kendi adına doğum günü partisi düzenlendiğini anlatan Kozanoğlu, şunları kaydetti:"Oldukça mutlu ve duyguluyum. Bu sürprizi hazırlayan öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Buraya gelmeden önce içine kapanık, konuşmayan bir kişiydim, şimdi okuma yazmayı da öğrendim. Artık hayallerim var öğretmen olmak istiyorum, buradan yaşıtlarıma sesleniyorum lütfen ümitsizliğe kapılmasınlar, azimli olursanız her şeyin üstesinden gelirsiniz."Kozanoğlu, kendisine doğum günü sevinci yaşatan tüm öğretmenlerine resim yaparak hediye etti.Ebru'nun annesi Hülya Kozanoğlu da kızına doğum günü sevinci yaşatanlara teşekkür etti.Kızının özel eğitim öncesi içine kapanık ve hiç kimseyle diyalog dahi kurmayan birisi olduğunu anlatan anne Kozanoğlu, "Bu merkezin sayesinde kızım yeniden doğmuş gibi oldu, artık hayaller kuruyor, emeği olanlardan Allah razı olsun.'' dedi.
- Duygularını gözleriyle anlattıZihinsel ve bedensel engelli olan Tuba Cemiloğlu da ilk kez doğum günü sevindi yaşamanın mutluluğunu yaşadı.Konuşma ve davranış bozuklukları olan 21 yaşındaki Cemiloğlu, 22. yaşına öğretmenlerinin eşliğinde pasta kesip mum üfleyerek girdi. Duygulu anlar yaşadığı gözlerine yansıyan Cemiloğlu, çevresindekilere tebessüm ederek mutluluğunu ifade etti.
Merkez Müdürü İbrahim Halil Yumuşak, 2 yıldır merkezlerinde hizmet verdiklerini, öğrencilerin mutlulukları için çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Öğrencilerinin topluma yararlı bireyler olabilmeleri için gayret ettiklerini dile getiren Yumuşak, şunları kaydetti:"Öğrencilerimizi sosyal ve kültürel etkinliklerimize yoğunlaştırarak, gündelik yaşantılarında büyük kolaylıklar sağladığını gözlemledik. Bunun için Ebru ve Tuba öğrencimizin tebessüm etmeleri için yola çıkarak hayatlarında ilk kez doğum günü partisi düzenledik. Onlar çok mutlu oldu, bizler de onlarla mutlu olduk."
Rehabilitasyon Öğretmenler Doğum Günü Partisi Bedensel Engelli Rehabilitasyon Merkezi 

24 Ekim 2018 Çarşamba günü yayınlandı