'Özel' öğrencilere Kapadokya turu - NEVŞEHİR

"Özel" öğrencilere Kapadokya turu - NEVŞEHİR - Özel öğrenciler ve ailelerinin peribacaları arasındaki gezintisi - Öğrenci ve ailelerinin asma köprüden geçişi - NERO Başkanı Murat Dinç ile röportaj - Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Ümit Selçuk Şimşek ile röportaj - Okul öğretmenlerinden Tarkan Güney ile röportaj - Dünya Rehberler Günü dolayısıyla turist rehberlerince düzenlenen etkinlikte, özel eğitim alan öğrencilere Kapadokya'da tarihi ve turistik mekanlar gezdirildiNEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Rehberler Odası (NERO) tarafından, kentteki engelli öğrencilere yönelik Kapadokya turu düzenlendi.
Dünya Rehberler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Merkezinde öğrenim gören yaklaşık 50 öğrenciye, aileleri ve öğretmenleri ile bölgenin tarihi ve turistik merkezleri gezdirildi.İl Özel İdaresinin desteğiyle temin edilen otobüslerle Avanos ilçesindeki Asma köprüye götürülen öğrenciler, daha sonra Göreme ve Paşabağı'nda peribacalarının bulunduğu alanları ziyaret etti.NERO Başkanı Murat Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede faaliyet sürdüren profesyonel turist rehberleri olarak günlerinin ayrı bir önem kazanması amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti.
Dinç, "Dünya Rehberler Günü'nü her yıl farklı bir etkinlikle kutluyoruz. Bu yıl da günümüzü özel insanlarımıza ayırmayı düşündük. Onlara ve ailelerine Kapadokya'yı tanıtmak amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdik. Ayrıca bu tür etkinliklerin çocukların rehabilitasyonu açısından önemli olduğuna inanıyoruz." dedi.
Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Ümit Selçuk Şimşek de bölge gezisinin, özel insanların okulda öğrendiklerini, sosyal yaşamlarına aktarabilmeleri için önemsediklerini kaydetti.
Okulda, çocukların yaşamlarını ailelerine yük olmadan sürdürebilmeleri amacıyla eğitim verildiğini dile getiren Şimşek, "Amacımız, özel çocukları sosyal yaşama hazırlamak. Okulda öğrenilen bilgilerin doğal hayata yansıtılması gerekiyor. Öğrencilerimiz ve ailelerimizin bir kısmı, toplumsal bilinç yeterli seviyede olmadığı için eve kapanıyor. Çocukların, ailelerine yük olmadan yaşamaları için benzer faaliyetlerde yer alıyoruz." diye konuştu.
Özel öğrencilerden sorumlu okul öğretmenlerinden Tarkan Güney de bu tür organizasyonların öğrencilerin motivasyonunu yükselterek okula gelme isteklerini artırdığını ve öz güvenlerinin gelişmesine katkı sağladığını ifade etti.

Rehabilitasyon Öğretmenler Öğrenciler Engelli Öğrenciler Engelli Öğrenci 

21 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı