Özay Akdoğan Ay'daki Arsasını Görmek İçin Uzaya Gidecek

Muğla ' nın Ortaca ilçesi Dalyan beldesinde turistik tesis işleten Özay Akdoğan, 8 yıl önce satın aldığı Ay ' daki arsasını yakından görebilmek için uzaya gitmeğe hazırlanıyor.
İngiltere Kenan Doğulu Beren Saat Birleşmiş Milletler Dalyan 


2004 yılında İngiltere ' de faaliyet gösteren Moon Estates adlı Emlak Şirketi ' nden Ay ' da bir parsel yani 4.125 metrekare yer alıp, karşılığında 100 pound ödediğini bildiren Özay Akdoğan, “Bundan 9 yıl önce uzaya gitmek gibi bir konu gündemde bile yokken şimdi maddi durumu iyi olanlar ozon tabakasını geçip, atmosfer sınırına kadar gidebilme olanağına sahip. İlerde dolmuş seferleri olmayacağını kim söyleyebilir? Bilim alanındaki yaşanan bu gelişmelerin gelecek yıllarda turizm sektörünü de etkileyeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Karaipler ' den havalanıp, gidiş dönüş 4 saat sürecek olan bu seyahat için 65 bin avro ödemeye razı olduğunu söyleyen Turizmci Özay Akdoğan, “Uzaya gitmek için Türkiye ' deki seyahat firmasına başvurdum. Önümüzdeki yıl gidecekler arasına yer alamazsam, bir sonraki yıl kesin gideceğim. Yanımda arsamın yerini gösteren Ay haritasını ve koordinatlarını da götüreceğim. Herkes uzaydan dünyayı seyrederken, benim gözüm Ay ' da olacak” dedi.

ZAM GELDİ

Ay ' dan yer alanlar arasında Beren Saat ve Kenan Doğulu ' nun da olduğunu bildiren Akdoğan; “99 Pound satılan arsalara yoğun talep üzerine zam gelmiş. 4 dönümlük arsanın fiyatı 159 pound çıktı. Almak isteyenler elini çabuk tutsunlar. Keşke o zamanlar daha fazla parsel alsaymışım” şeklinde konuştu.

Amerikalı avukat Dennis Hope da, Birleşmiş Milletler Uzay Antlaşması ' ndaki yasalardaki bir boşluğu değerlendirerek Ay ' ı ve gezegenleri tescil ettirmek istediğini belirten bir yazı ile Birleşmiş Milletler ' e ve uzayla ilgili çalışmalar yapan ülkelere başvurmuştu. Herhangi bir cevap alamayınca hukuki süreç işlemesi sonunda Ay ' ı kendi üzerine tescil ettiren Hope, sonra da 4 milyon parsele bölerek ayrı ayrı satışa çıkarmıştı. Ay ' daki arsalar uluslararası ölçü birimiyle “1 acre” yani 4 dönüm125 metrekare olarak satılmıştı.
Beren Saat Hakkında
Yarışma programının ekibinde bulunan Tomris Giritlioğlu'nun kardeşi, ona Beren'den söz edince televizyon dizilerinin aranan yüzlerinden biri haline geldi. İlk başrolünü Aşka Sürgün dizisinde oynayan oyuncu sonradan bir dönem dizisi olan Hatırla Sevgili'de ikinci başrolünü sergiledi. En son olarak ve hala devam eden Halid Ziya Uşaklıgil´in eserinden uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde oynadı. Bu dizide Bihter karakterini canlandırmaktadır. Dizide Kıva...
devamı
26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı