Oto sanayi sitesinin Yeşim Ustası - MANİSA

- Yeşim Çakır'ın araba boyama detayları - Arabaya macun atarken detaylar - İş yerinden genel görüntü - Kadın Girişimci Yeşim Çakır'dan açıklamalar - Eşi Dalip Çakır'dan açıklamalarOto sanayi sitesinin Yeşim Ustası - Manisa 'nın Akhisar ilçesinde kadın girişimci Yeşim Çakır, oto sanayi sitesinde açtığı boyama atölyesiyle dikkat çekiyorMANİSA (AA) - Manisa 'nın Akhisar ilçesinde, oto sanayi sitesinde oto boyama atölyesi açan Yeşim Çakır, hem sitenin, hem vatandaşların desteğiyle işlerini büyütüyor.Akhisar ilçesindeki oto sanayi sitesine yolu düşenler, küçük atölyesinde araçlara boya yapan 2 çocuk annesi 42 yaşındaki Yeşim Çakır'ı görünce şaşırıyor.Oto boyama ustası olan yeğeni Engin Akbaş ile kadınların da oto boyacılığı yapıp yapamayacağına dair iddiaya giren Çakır, 2 yıl önce fabrikadaki işini bırakarak bu mesleği öğrenmeye çalıştı.İnternetten zımpara, macun ve oto boya uygulamaları gibi konularda eğitim videolarını takip eden, daha önce aynı mesleği yapan eşinin de desteğini alan Çakır, kendi atölyesini açtı.Eşinin de işinden ayrılıp atölyede çalışmaya başlamasıyla işleri büyüten Yeşim Çakır, sanayi sitesinin aranan boya ustaları arasına girmeyi başardı. - "Titiz çalıştığım için tercih ediliyorum"Yeşim Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atölyesine gelen müşterilerin ilk etapta kendisini görünce şaşırdığını ancak bir süre sonra alıştıklarını söyledi.

Kendisine çok güvendiğini ve kaliteli iş ortaya koymaya çalıştığını anlatan Çakır, şöyle konuştu:"Yeğenimle girdiğim iddianın ardından hayatımda yeni bir sayfa açtım. Kadının istediği zaman her işi yapabileceğini göstermek istedim. 'Elinin hamuruyla yapamazsın' dediler ama ben yaptım. İnsanlar atölyenin sahibinin kadın olduğunu görünce yaptığı işin daha titiz olduğunu düşünerek tercih etmeye başladı.
"Kadınların hiçbir zaman ikinci planda olmaması ve sürekli üretmesi gerektiğine işaret eden Çakır, bu mesleği öğrenmek isteyen kadınlara da yardımcı olacağını dile getirdi.Eşine destek veren Dalip Çakır da eşinin oto boyacılığı gibi zor bir meslekte tutunmasının büyük bir başarı olduğunu belirtti.

Kadın Girişimci Fabrika Muhabir İnter Sanayi Sitesi 

6 Ekim 2018 Cumartesi günü yayınlandı