Otizmli çocuklarını lütuf olarak görüyorlar - KAHRAMANMARAŞ

- Otizmli çocuklarını lütuf olarak görüyorlar - Anne - babanın çocuklarıyla ilgilenmesi detayları - Anne Fazilet Doğan ile röportaj - Evden ve çocuklardan detaylarOtizmli çocuklarını lütuf olarak görüyorlar - Kahramanmaraş 'ın Andırın ilçesinde yaşayan çift, yaşamları için bir mucize olarak gördükleri otizmli çocuklarına gözleri gibi bakıyorKAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş 'ın Andırın ilçesinde yaşayan çift, yaşamlarında bir mucize olarak gördükleri otizmli çocuklarına gözleri gibi bakıyor.İlçeye bağlı Tufanpaşa Mahallesi'nde yaşayan Fazilet (40) ve İsmail Doğan (49) çifti, evliliklerinden dünyaya gelen otistik çocukları Emre (24) ve Tayyip'e (19), "Bu bize Allah'ın bir lütfü" diyerek bakıyor.Eşinin ilçede esnaflık yapması dolayısıyla günün her saatini çocuklarla geçiren anne Fazilet Doğan'ın özverisi de dikkatlerden kaçmıyor.Anne Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Emre dünyaya geldikten 1,5 yıl sonra rahatsızlığı nedeniyle Kahramanmaraş 'a, hastaneye götürdüklerini ve orada otizm teşhisi konduğunu belirtti.
Daha sonra Ankara'ya, hastaneye gittiklerini ve burada da tanısının belli olduğunu ifade eden Doğan, ikinci çocuğu karnındayken rahatsızlandığını, doktorların bebekte sorun olduğunu ve alınması gerektiğini belirtmesine rağmen çocuğu dünyaya getirdiğini belirtti.
- "Hastanelerde hizmet çok güzel"Doğan, şunları kaydetti:"Tayyip'in doğumdan sonra yine tedavisine devam ettik. Yine o da otistik. Tedavisi devam ediyor. Çocuklarımın rahatsızlanmaları durumunda hastanelere gittiğimizde çok güzel hizmet veriyorlar. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun, hizmeti çok iyi."Hayatının her anını çocuklarına adadığını ve onlarla yatıp, onlarla kalktığını dile getiren anne Doğan, çocuklarının konuşamadığını, kendi başlarına yemeklerini yiyemediğini belirterek, "Olsun, onlar bizim canımız, her şeyimiz. Eşimle kendimizi çocuklarımıza adadık. Onlara en iyi bir şekilde bakmak için elimizden gelen gayeti gösteriyoruz." diye konuştu.
Baba İsmail Doğan da çocuklarına bakmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, kendisi çalıştığı için eşine özverisinden dolayı teşekkür etti.
Otistik Çocuk Bebek Hastane Otistik Muhabir 

18 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı