Organ Nakilli Çocuklar Antalya Kampında Buluştu

Antalya ' da 10 ' u yabancı 40 çocuk ' Organ Nakilli Çocuklar için Uluslararası Bahar Kampı ' nda buluştu.13-19 Nisan tarihleri arasında MedikalPark, TUİ Türkiye ve Tantur Sponsorluğunda düzenlenen ' Organ Nakilli Çocuklar için Uluslararası Bahar Kampı ' na İngiltere, Macaristan, Norveç, Kırgızistan ve Gürcistan 'dan 10'u yabancı olmak üzere toplam 40 böbrek, karaciğer ve kalp nakilli çocuk konuk edildi. Kampta organ nakli olan dünya çocuklarına, kendilerini ülkelerinin elçileri gibi hissedecekleri renkli bir ortam ve eğlenceli aktiviteler sunuluyor.
İngiltere Gürcistan Kırgızistan Macaristan Norveç 


Organ nakli ile ikinci kez hayata tutulan çocuklar kampta yabancı çocuklarla birlikte unutmayacakları bir hafta geçiriyorlar. Çocukların keyifli anlar geçirmesi ve organ bağışına dikkat çekilmesi amacı ile yapılan kamp bir hafta devam edecek. Kampa katılan çocuklar organ naklinden sonra hayata ikinci kez tutunduklarını, çok mutlu olduklarını ve organ naklinin çok önemli olduğunu anlattı. Böbrek nakli olduğunu söyleyen 11 yaşındaki Mustafa Acar çok iyi olduğunu ve kampanyayı düzenleyenlere teşekkür ettiğini söyledi. Tokat ' tan geldiğini söyleyen Birkan Aktaş ise karaciğer nakli olduğunu, kendini çok iyi hissettiğini belirtti. Herkesi organ bağışına davet eden Aktaş “Organ bağışlarken can kurtarıyorlar” dedi. Böyle bir kampta olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Birken “Kamp çok güzel. Buradaki insanlar iyi davranıyorlar. Arkadaş olduk. Oyunlar oynuyoruz” şeklinde konuştu.

BEN BÖBREĞİMİ BİR TEYZEDEN ALDIM

7 yıldır diyalize giren, aynı zamanda kemik erimesi hastası olan Özlem Yıldırım ise “Bir yıl oldu böbrek nakli olalı. Şimdi çok iyim. O kadar iyim ki. Çok mutluyum, gerçekten burada arkadaşlarımla olduğum için çok mutluyum. Kendimi çok enerjik hissediyorum. Çok iyi hissediyorum. Ben böbreğimi bir tane teyzeden almıştım. Bence her kesin bağış yapması lazım, organ bağışı çok iyi bir şey. Çünkü organ bağışı yapan bir kişinin daha hayatını kurtarıyor” dedi. Özlem ' in babası Ambiya Yıldırım da kızının 13 yıldır böbrek hastası olarak yaşadığını 7 yıl diyalize girdiğini belirterek “Özellikle o diyaliz dönemi bizim için hayatımızın en karanlık dönemi idi. Organ nakli olduk ve burada organ bağışının ve can kurtarmanın ne kadar önemli olduğunu gördük” ifadelerini kullandı.

Kamp bir hafta boyunca devam edecek.
14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı