Öğrenciler Van Gölü sahilini temizledi - VAN



: - Öğrencilerin Van Gölü sahilini temizleme çalışmalarından detaylar - Van Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Abdulaziz Öztürkçü'nün konuşması - Öğrencilerden Rumeysa Kaya'nın konuşması - Öğrenci Sevda Baltacı'nı konuşması - Öğrencilerin pankart açması ve Van Gölü kenarında toplu halde görüntüsüÖğrenciler Van Gölü sahilini temizlediVAN (AA) - Van 'ın Tuşba ilçesinde lise öğrencileri, çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla Van Gölü sahilini temizledi. Van Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "Temiz deniz, temiz kent" sloganıyla başlattıkları temizlik kampanyası kapsamında Van Gölü'nün Bardakçı Mahallesi sahiline geldi.Tuşba Belediyesi ekiplerinin de destek verdiği kampanyada yaklaşık 200 öğrenci, sahil boyunca çöp topladı.Okul Müdürü Abdulaziz Öztürkçü, gazetecilere yaptığı açıklamada, çevre temizliği için duyarlılık oluşturmak istediklerini söyledi.

Öğrencilerin temizlik kampanyasına gönüllü katıldığını anlatan Öztürkçü, " Van Gölü çevresindeki bu kirlilik bir türlü giderilemedi. Bu problem sürekli yaşanmakta. Buna dikkat çekmek istedik. İnşallah bir katkımız olur." dedi.
Öğrencilerden Rumeysa Kaya, sahillere çöp atılmasının üzücü olduğunu belirterek, "İnsanların çevre temizliğine dikkat etmelerini istiyoruz. Van Gölü bizim bir değerimizdir. Bu su hem kentimiz hem de ülkemiz için çok önemli. Bizler de bu konuda insanları bilinçlendirmek istiyoruz." diye konuştu.
Sevda Baltacı da sanayileşme ve kentleşmeyle çevre kirliliğinin her geçen gün arttığını söyledi.

Okulda gördükleri "değerler eğitimi" kapsamında çevre bilincinin insanlara aşılanması için çalışma yürüttüklerini anlatan Baltacı, "İnsanlara çevrenin temiz tutulması ve çevrenin insanların geleceği olduğunu göstermek istedik. Van Gölü gibi bir değeri korumak gerektiğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.Öğrenci Ahmet Kutay, okulun dört duvarla sınır olmadığını, öğretimin her yerde yapılabildiğini göstermek için sahil temizliği kampanyasına katıldığını dile getirdi.
Çevre Kirliliği Çevre Temizliği Lise Öğrenci Allah Öğrenciler 

17 Ekim 2018 Çarşamba günü yayınlandı