Muş'ta 5 yıllık kan davası barışla sonuçlandı

- 5 yıllık kan davası barışla sonuçlandı - Varto Anadolu İmam Hatip Lisesi mescidindeki törene katılanlardan detaylar - Duaların edilmesi - Tarafların Kuran - ı Kerim'in altından geçmesi - Muş Valisi Aziz Yıldırım'ın açıklaması - AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek'in konuşması - Kaymakam Mehmet Nuri Çetin'in açıklaması - Okulun yemekhanesinde verilen barış yemeğinden detay - - Varto ilçesinde 5 yıl önce bir kişinin öldürülmesiyle başlayan kan davası, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çetin ile kanaat önderlerinin girişimleri sonucu barışla sonuçlandıMUŞ (AA) - Muş 'ta iki aile arasında 5 yıl önce başlayan kan davası, barışla sonuçlandırıldı.Varto ilçesine bağlı Hüseyinoğlu ve Dutözü köyünde Ataç ile Yalçın aileleri arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu çıkan kavgada 34 yaşındaki Sait Yalçın açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti.Aileler arasında başlayan kan davasının son bulması için Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin, kanat önderleri ve aile büyükleri devreye girdi.Yapılan görüşmeler sonucu aile fertlerinin ikna edilmesiyle Varto Anadolu İmam Hatip Lisesi mescidinde barış töreni düzenlendi.
Ataç ve Yalçın ailelerinin fertleri, Kuran - ı Kerim'in altından geçti. Törene katılanlar, okunan duaların ardından okulun yemekhanesinde verilen barış yemeğinde bir araya geldi.Törene katılan Muş valisi Aziz Yıldırım, yaptığı açıklamada, barışla yaşayabilmenin dünyadaki en güzel şey olduğunu söyledi.

Barışla yaşayarak insanların daha emin bir şekilde hayatlarını sürdürebileceklerini vurgulayan Yıldırım şöyle konuştu:"Burada iki ailenin arasındaki anlaşmazlık, iki köyü etkilemiş. Kaymakamımız, akil insanlar ve kanaat önderleri bir araya gelerek barışı sağlamışlar, bizde hep birlikte bunu tescillemiş olduk. Tarafların fedakarlıklarını hiç bir zaman unutmamak lazım. Hepsini takdir ediyorum, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Böylece bu iki ailemiz barış içerisinde yaşayacak. İnşallah bu bütün insanlığa örnek olsun. Yeni yılın ilk mesai gününde böyle bir güzellik yaşanmış olması bize ayrıca umut vermiştir. 2018 barış içinde geçecektir." Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek de, Ataç ve Yalçın aileleri arasında başlayan husumetin barışla sona ermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İki aile arasında bir sulh oldu. Daim olsun. Bu barışla yeni yılımız da inşallah hep barış içinde geçer. Rabbim insanlarımıza, ülkemize tüm insanlarımıza ve coğrafyasına barış getirsin." dedi.
Barışın sağlanmasında katkısı bulunan aile fertlerine teşekkür eden Varto Kaymakamı ve Beleye Başkanı Vekili Mehmet Nuri Çetin ise, akil insanlar ve kanaat önderlerinin devreye girmesiyle güzel bir neticeye ulaştıklarını aktardı.Törene, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsmail Şahin, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, vatandaşlar ve kurum amirleri katıldı.

Kan Davası Kanaat Önderleri Barış Yemeği Fedakarlık Akil İnsanlar 

2 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı