Midyat'ta 2019-2020 eğitim öğretim yılı törenle kutlandı - MARDİN

- İlköğretim haftası düzenlenen etkinlikle kutlanması - İlçe milli eğitim müdürü Abdulkadir Altay’ın konuşması - Kaymakam Tekin Dündar’ın konuşması - Öğrencilerin yüzünün boyanması - Şiir okumaları - Türkçe, Arapça ve Kürtçe şarkılar söylemeleri - Topluca halay çekmeleriMidyat'ta 2019 - 2020 eğitim öğretim yılı törenle kutlandıMARDİN (AA) - Mardin 'in Midyat ilçesinde 2019 - 2020 eğitim öğretim yılı ve ilköğretim haftası törenle kutlandı.Işıklar Mahallesinde bulunan Mehmetçik İlkokulu bahçesinde düzenlenen programa Kaymakam Tekin Dündar, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Belediye Başkanı Veysi Şahin, Başsavcı Zeynel Abidin Akkiraz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Törende konuşan Kaymakamı Dündar, eğitim bir memleketin vazgeçilmezi olduğunu belirterek, bu nedenle eğitimin sadece okullara bırakılacak bir alan olmadığını söyledi.

Eğitimin önce ailede başladığına işaret eden Dündar, "Ailelerimizden, velilerimizden istirhamım çocuklarımıza sahip çıkalım, onların akademik başarıları elbette ki önemlidir ama her şeyden önce ahlaklı, topluma faydalı birer birey olmaları sağlanmalıdır. Bunu da sağlayacak olan ilk öğretmenler anne babalardır, velilerimizdir, bu ihmal edilmeyecek bir konudur." dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay da, güçlü devletlerin, büyük medeniyetler inşa eden toplumların çok iyi bir aile ve iyi eğitilmiş bireylerle bunu başardıklarını aktararak, "Bunun için aileleri bilinçlendirmeli, çocuklarımıza iyi bir terbiye ve iyi bir eğitim programı vermeliyiz." diye konuştu.
Program daha sonra öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam etti.Ardından öğrencilerden oluşan koro, Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkılar seslendirdi, birlikte halay çekildi.
Milli Eğitim Müdürü Öğretmenler Medeniyetler Eğitim Öğretim Yılı Öğrenciler 

16 Eylül 2019 Pazartesi günü yayınlandı