Mehmet Şahin'den Haşema ve Tesettür Mayo Açıklaması Video İzle

Haşema markasının sahibi Mehmet Şahin, “Her alternatif mayo Haşema değildir.” dedi.Üretime başladığı dönemden itibaren alternatif mayo sektöründeki boşluğu kapatmayı hedefleyen Haşema yetkilisi Mehmet Şahin, Haşema ' nın serüveni, gelecek planları ve ürünlerine gösterilen ilgi hakkında açıklamalarda bulundu. İlk olmanın hem avantajını hem de dezavantajını yaşadıklarını ifade eden Şahin, “Eskiden mayo deyince sadece bikini ve mayokini gibi ürünler akla gelirken şimdi alternatif mayo da düşünülüyor. Tüketicilerin aldıkları ürünlerin Haşema olup olmadığını ayırt etmelerinde kendileri adına fayda var. Çünkü Haşema bir markadır. Tüketicilerin aldıkları ürünün etiketine, ambalajına ve kalitesine dikkat etmeleri gerekir. Bu ürüne ismimizi vermiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Diğer taraftan ise bizim Haşema olarak yerleştirdiğiniz markayı, tüketiciler alternatif mayoyu tercih ederken, üreticiler ise ürünlerini satarken kullanıyor. Dünyanın çeşitli bölgelerinde bizden esinlenen firmaların olduğunu görüyoruz ve bundan memnuniyet duyuyoruz. Rakip gibi gördüğümüz firmaların da bu işe katkıda bulunmaları bizi sevindiriyor” ifadelerini kullandı.
Mehmet Şahin 


MODELLER: DENİZ, HAVUZ, FONKSİYONEL

Haşema ' ya gösterilen ilginin birçok sebebi olduğunu belirten Şahin, “Haşema üretilinceye kadar, tüketicilerin denize ve havuza girmekte sıkıntı çektiklerini ve arayış içerisinde olduklarını gördük. Bu arayışlarına karşılık verdiğimiz için de yoğun ilgiyle karşılaştık” şeklinde konuştu. Dünyada ilk defa alternatif mayo anlamında üretim yapan firma olduklarını ve bu mayolara isimlerini verdiklerini söyleyen Şahin, tam tesettür, havuz modeli ve fonksiyonel model başta olmak üzere geniş ürün çeşitliliğine sahip olduklarını da ifade etti. Mehmet Şahin, “Haşema ilk çıktığında özellikle kendi ihtiyacımızı gidermek amacıyla erkekler için uzun şort olarak üretilmişti. Daha sonradan bayanlardan gelen yoğun talep üzerine onların da denizde ve havuzda giyebilecekleri ürünleri çıkarmaya başladık. İlk çıkardığımız ürünler bayanların denize daha rahat girebilmeleri için tam tesettür adını verdiğimiz mayolardı. Daha sonra kendi aralarında, havuzlarda kullanılabilecekleri havuz modelini ürettik. Ona da yoğun talep olmaya başladı. Bu arada fonksiyonel model dediğimiz, denizde ve havuzda kullanılabilecek bir modelimiz daha vardı. Bu da bayanların denizde kullandığı zaman tam tesettür, havuzda kullandıkları zaman yarı tesettür şeklinde tercih edebilecekleri bir model” ifadelerine yer verdi.

Spor kıyafetlerini de Heşofman markası ile ürettiklerini vurgulayan Mehmet Şahin, “Heşofman ile özellikle bayanların daha rahat spor yapabilmeleri için alternatif mayo gibi alternatif spor kıyafetleri de üretmeye başladık. Bu konuda hem yurtiçinden hem de yurtdışından yoğun talepler oldu. Ürünlerimiz başka firmalar tarafından da çıkarılmaya başlandı. Bunlar özellikle açık alanda hanımların daha rahat spor yapabilmeleri için bol kesimli ürünlerdi ve halen üretmeye devam ediyoruz” dedi.

“SAĞLIK VE ESTETİĞİ BİRLEŞTİRİYOR”

Ürünlerinin kanserojen boya içermediğini, aksine radyasyon ve elektriğin vücuttan atılması yardımcı özelliklerin bulunduğunu ifade eden Şahin, “Firma olarak 25 yılı geride bıraktık. Müşterilerimizin bizi 25 yıla taşımalarının en büyük sebebi, kendimizden daha önce müşterilerimizin hem bütçelerini hem sağlıklarını hem de estetik bakış açılarını ürünlerimize yansıtmamız. Üretimden önce ne kadar kazanacağımızı değil, ürünlerin tüketicinin işine ne kadar yarayacağını, ne kadar sağlıklı kullanılacağını ve de ne kadar beğenileceğini düşünüyoruz. Kanserojen ve radyasyon gibi insan sağlığına zararlı ürünlerin çok fazla olduğu bir zamanda, biz bunlara ve kullandığımız materyallere çok hassasiyet gösteriyoruz. Ürünlerimizin kanserojen boya içermemesi, radyasyonu ve elektriği vücuttan atması gibi özellikleri göz önünde bulunduruyoruz. Kumaş ve aksesuarlarımız üretimden önce ciddi testlerden geçiyor, haslık derecesi ve suya, klora, güneş ışınlarına dayanıklılığı ölçülüyor. Bu işlemlerden sonra insan sağlığına en uygun olan kumaş tercih ediliyor ve üretim aşamasına geçiliyor” şeklinde konuştu.

Tüketicilerin mayo almadan önce sağlık ve estetik açısından hangi mayoyu tercih edecekleri konusunda araştırma yapmaları gerektiğini ifade eden Şahin, “Mayo kumaşı pahalıdır. Bu yüzden ucuz bulduk, aldık dememeleri gerekir. Zaten alternatif mayonun çok ucuz olması mümkün değil. Çünkü vücudunuz ıslakken direk mayo ile temas ediyor ve diğer dış kıyafetleri gibi değil. Birçok özelliği olması gerekiyor. Bütün bunlara dikkat edildiğinde de Haşema 25 yıllık deneyimiyle bu şablona tam oturan firmadır” dedi.

“NEHAR: ÖZGÜN VE ÇİZGİ SAHİBİ ÜRÜNLER”

Müşterilerden gelen talepler üzerine ürün çeşitliliğini zenginleştirme çalışmalarına giren Haşema, Nehar markası ile dış giyim üretimi de yapmaya başladı. Nehar ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Şahin, “Dış kıyafetlerimizi Haşema çatısı altında Nehar markası ile üretiyoruz. Tüketiciler hem estetik açıdan hem de kalite açısından Nehar ürünlerini beğeniyor. O yüzden de ümitliyiz. İnsan sağlığına, estetik bakış açısına, kullandığımız materyallerin, kumaşların ve aksesuarların, kaliteli ve sağlıklı olmasına çok dikkat ediyoruz. İçerdiği hammaddenin kanserojen olmamasına ve teknik anlamda desteklediğimiz ürünleri ön planda tutmaya çalışıyoruz. Ayrıca kullandığımız ürünlerde kendimize özgü modeller çıkarıyoruz. Piyasadaki ürünlerin özelliklerinden esinlenmiyoruz. Ürünlerimiz özgün ve bir çizgimiz var. Ar - Ge çalışmalarımızla daha da genişleteceğimizi düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.
5 Aralık 2013 Perşembe günü yayınlandı