Mehmet Erdem Adanalı Sevenleriyle Buluştu

Ünlü müzisyen Mehmet Erdem, 21. Altın Koza Uluslararası Film Festivali etkinlikleri kapsamında, Adana'da sevenleriyle buluştu.
Mehmet Erdem Altın Portakal Kardeş Türküler Büyükşehir Belediyesi Uluslararası 

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 21. Altın Koza Uluslararası Film Festivali Halk Konserleri kapsamında ünlü müzisyen Mehmet Erdem, Güzelyalı Kapalı Semt Pazarı'nda sahne aldı. Normal şartlar altında Hayal Park yanında gerçekleşecek olan etkinlik, sağanak yağış olasılığı nedeniyle Güzelyalı Kapalı Semt Pazarı'na taşındı ancak Hayal Park yanında bekleyenler için hazır olan servis araçları vasıtasıyla Güzelyalı Kapalı Semt Pazarı'na aktarım sağlandı.
' Acıyı sevmek olur mu ' parçasıyla açılış yapan ünlü sanatçı Mehmet Erdem, popüler şarkılarla konserini sürdürdü. Seslendirdiği, ' Senin bana gönlün var gibi gibi ' , ' Aldırma deli gönlüm ' , ' Ben ölmeden önce ' parçalarıyla dinleyenlerine dolu dolu anlar yaşatan ünlü sanatçı daha sonra eline aldığı ud ile ' Kum Gibi ' parçası olmak üzere çok sayıda Ahmet Kaya eseri seslendirdi. Coşkulu kalabalık Mehmet Erdem'in her şarkısına eşlik ederken diğer yandan fotoğraf yarışına girdi.

MEHMET ERDEM KİMDİR?

Klarnetçi babası ve bağlamacı dayısı sayesinde müzikle çocuk yaşlarda tanışan Mehmet Erdem, 5 yaşındayken mandolin çalmaya başladı. Daha sonra bağlama, ud ve cümbüşle çalışmalarına devam eden ünlü sanatçı lise dönemlerinde de çeşitli gruplarda enstrümanist ve vokalist olarak yer aldı. Diğer yandan eğitimine de ciddi ölçüde ağırlık veren Erdem, ud, cümbüş, perdesiz gitar ve bağlama dersleri aldı. Öğrencilik döneminde Kardeş Türküler grubuyla birlikte çalışan Mehmet Erdem ' Deli Deli Olma ' filmine yaptığı müzikle Altın Portakal'da ' En İyi Film Müziği ' aldı.
Ünlü sanatçı diğer yandan Çalgı Çengi, Sizi Seviyorum, Kalbim Seni Seçti, Avrupa Avrupa, Sınıf, Leyla ile Mecnun, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Aşk Kırmızı gibi birçok film ve dizinin müziğini yaptı. Ayrıca, müziklerini yaptığı Leyla ile Mecnun, Kuzey Güney ve Behzat Ç. Dizilerinde konuk oyuncu olarak rol aldı.
Ünlü sanatçının ilk albümü 2012 yılında ' Herkes Aynı Hayatta ' ismiyle yayımlanmışken, 2013 yılında ise ünlü sanatçı Türkiye Müzik Ödüllerin'de En İyi Çıkış Yapan Sanatçı Ödülü'nü aldı.

20 Eylül 2014 Cumartesi günü yayınlandı