Maya Takvimi'nin Son Günü 21 Aralık 2012 (Şirince'den Canlı Bağlantı)

Maya Takvimi'nin Son Günü (Şirince'den Canlı Bağlantı)... Maya Takvimi'nin son günününde Şirince'ye 20 bin ziyaretçinin gelmesi beklendi ancak turistten çok jandarma ve gazeteciler geldi.
Ertuğrul Günay Fransa Kıyamet Maya Takvimi 21 Aralık 


Maya Takvimi'ne göre 21 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan “kıyamet”te ayakta kalacağı iddia edilen İzmir'e bağlı Şirince köyü geceyi sakin geçirdi.

Dünya, Maya Takvimi ' ne göre günlerdir “kıyamet” kopacağı öne sürülen 21 Aralık tarihi gelip çattı. “Kıyamet” saati olan 13.11 ' de beklenildiği gibi dünyaya hiçbir şey olmadı. Şirince köyüne gelen ziyaretçi sayısının azlığı esnafı üzdü.

Dünya, Maya Takvimi ' ne göre kıyametin kopacağı bugün saat 13:11 ' e kilitlendi. Sözde kabustan en az etkileneceği iddia edilen Şirince ve Fransa ' nın Bugarach köyünde ise ' insan kıyameti ' yaşandı.

İnsanlık tarihi, gerçekleşmemiş kıyamet kehanetleri ile dolu. Ancak bu kehanetler her biri iddia tarihine kadar dünyayı diken üstünde tutmaya yetiyor. Son kehanetin kahramanı Mayalar ' ın da takvimlerine göre kıyametin bugün saat 13:11 ' de kopması bekleniyordu. Kimi ülkeler ' sözde kıyamet ' saatini sığınaklarda karşılamaya hazırlanırken en büyük heyecan felaketten en az etkilenecek İzmir Selçuk ilçesine bağlı Şirince ile Fransa ' nın Bugarach köyünde yaşandı. Aylar öncesinden rezervasyonlarda patlama yaşandığı söylenen Şirince ' de iki gün öncesinden büyük bir sessizlik, ' sözde kıyamet ' e 24 saat kala ise büyük bir hareketlilik yaşandı.

20 Bin Ziyaretçi Bekleniyor
İzmir Valisi Cahit Kıraç yaptığı açıklamada, Maya takvimine dayanan ' kıyamet inanışı ' nın yarattığı ilgi ve merakla 15-20 bin kişinin Şirince köyünü ziyaret edebileceğini söyledi. Kimsenin ' kıyamet kopacağı gibi bir endişesi olmaması gerektiğini ' ifade eden Kıraç “Niye kıyamet kopsun? Ben kıyametin kopmasını istemiyorum. Kimse de bunu istemesin. Daha insanların yapacak çok şeyi var. Biz güzel bir yerde yaşıyoruz. Daha önümüzde güzel günler var” ifadelerini kullandı.

Şirince ' de yüzde 100 doluluk oranına hemen hemen ulaşıldığını belirten Kıraç “Günübirlik ziyaretçiler de olacaktır. Ek tedbirler aldık. Asayiş hizmetlerine ağırlık vereceğiz. Hem jandarma hem polis takviyesi yaptık. Sağlık açısından bir seyyar hastane kuruyoruz ve sağlık personeli, ambulans takviyesi yapıyoruz” dedi. Bölgede en büyük ihtiyacın ulaşım olacağını vurgulayan Kıraç “Günübirlikçiler için Selçuk ' ta 7 otopark alanı belirledik. Orada küçük araçları bekletip ziyaretçileri toplu taşımayla köye ulaştıracağız” diye konuştu.

Yedek Kıyamet Tarihleri Hazır

Bu arada Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da kıyametin kopacağı ve Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünün bundan etkilenmeyeceği iddialarına ilişkin “Bütün söylentileri destekliyorum. Şirince ' ye insanlar akın akın gitsinler ama Şirince ' den mutlu ayrılsınlar. Şirince ' de kötü yemekle, içecekle, yatakla hele abartılı fiyatla karşılaşmasınlar. Onun için benden ' selam ' söyleyin Şirince halkına, eğer gelenler mutlu ayrılmazsa esas kıyamet 22 ' sinde onlara kopacak” yorumunda bulundu. Eğer Mayalar ' a göre Dünya yok olmazsa yedek kıyamet tarihleri de hazır. Sıradaki iddia Astrolog Jeane Dixon ' e ait. Dixon, İsa ' nın 2020 ' de geri gelerek kötülüğe karşı savaş açacağını ve bu savaşın 2037 ' de sona ereceğini, daha sonra da dünyanın yok olacağını ileri sürdü.

21 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı