Marmarisliler Naylon Poşet Yerine Artık File Kullanacak

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, çevre kirliliğini önlemek ve doğal yaşamın devamını sağlamak için naylon poşetlere savaş açıldı. Marmaris halkı artık file kullanacak.
Pazar Alışverişi Türkan Dizisi 


Marmaris kent konseyi çevre çalışma grubu, 1000 kadar fileyi ilçedeki semt pazarında dağıttı. Vatandaşların ellerindeki naylon poşetleri alan gönüllüler, çevre dostu rengarenk fileleri hediye etti. Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu gönüllüsü Türkan Köşker, naylon poşet kullanımını Marmaris'ten silmek istediklerini belirtip ' Poşete hayır diyoruz ' dedi. Gönüllü Nurcan Dağ ise fileleri gören vatandaşların çok memnun olduklarını ve 50 yıl önceki filelerine kavuşmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Pazarda alışverişe gelen bir vatandaş, ' Çocuklarımızın geleceği için ninem zamanındaki gibi fileyle alışveriş yapsak çok güzel olur ' dedi. Datça'dan Marmaris'e alışverişe gelen Akile hanım da, ' Eskiden file kullanıyorduk, şimdi poşetler çıktı fileler kalktı. Bunu görünce çok sevindim, daha sağlıklı, inşallah bundan sonra file kullanacağım ' diye konuştu.

Vatandaşlara eski tişörtten bez torba yapımını öğreten çevre grubu üyeleri, bez torbaları alışverişe gelenlere dağıttı.

Türkan Dizisi Hakkında
İlk dört bölümün yönetmenliğini Türkan Derya, sonraki bölümlerin yönetmenliğini Cemal Şan üstlenmiştir. Dizi 23 Eylül 2010 - 14 Nisan 2011 tarihleri arasında Kanal D'de yayınlanmıştır. Dizi 26.bölümü ile ekranlara veda etmiştir. Oyuncu Kadrosu: Pınar Öğün Saygın Soysal Özgürcan Çevik Nesrin Kazankaya Murat Göksu Damla Sönmez Bora Cengiz Ozan Osmanpaşaoğlu Kerem Açarsöz Rüzgar Aksoy İdil Yener ...
devamı
31 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı