Mardin'de '2. Geleneksel Bahar Şenlikleri'

Mardin 'de "2. Geleneksel Bahar Şenlikleri" - Mardin 'de "2. Geleneksel Bahar Şenlikleri" - Bahar şenlikleri kapsamındaki gösterilerden detaylar - Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanı Yakup Sarı'nın konuşması - Ressam İsmet Yedikardeş'in konuşması, - Konservatuar etkinliklerinden detaylar Mardin 'de "2. Geleneksel Bahar Şenlikleri" - Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanı Yakup Sarı:"Bu etkinlikler Mardin 'e güzel renk kattı. Amacımız Mardin 'in sosyalleşmesi, kültürel anlamda hak ettiği yeri bulması" - Etkinlik kapsamında resim sergisi açan ressam İsmet Yedikardeş:" Mardin dünyaya örnek bir memleket. Bunu resimle göstermek istedim"MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından "2'nci Geleneksel Bahar Şenlikleri" düzenledi.
Kültür, Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Konservatuvarınca, konservatuvar bahçesinde düzenlenen şenlik, Mazruna Gösteri Sanatları Topluluğu'nun gösterisiyle başladı.
Daha sonra konservatuvarda bir yıl boyunca eğitim gören öğrencilerin oluşturduğu Türk halk müziği ile çocuk koroları sahne aldı, ney, bağlama, gitar, erbane dinletisi yapıldı, fotoğraf kulübü sergisi ile tiyatro gösterisi sunuldu.Şenlik kapsamında ressam İsmet Yedikardeş'in resimlerinden oluşan " Mardin Medeniyetler Kapısı" adlı sergi de açıldı. - "Etkinlikler Mardin 'e renk kattı" Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanı Yakup Sarı, yaptığı açıklamada, belediyeye yapılan görevlendirmenin ardından konservatuvarın açıldığını hatırlatarak, binlerce öğrencinin farklı dallarda eğitim görme fırsatı bulduğunu söyledi.

Şenliğin, konservatuvarın yıl sonu etkinliği olarak düzenlediğine işaret eden Sarı, öğrencilerin aldıkları eğitim doğrultusunda güzel eserler sergilediğini aktardı.Yakup Sarı, "Bu etkinlikler Mardin 'e güzel renk kattı. Amacımız Mardin 'in sosyalleşmesi, kültürel anlamda hak ettiği yeri bulması. Dünyaca ünlü Mardin li ressamımız İsmet Yedikardeş de etkinliğimize resimleriyle katıldı.
" diye konuştu.
Mardin 'de güzel şeylerin olduğunu vurgulayan Sarı, özellikle Milli Eğitim Müdürlüğüyle organizeli olarak, sanatsal, kültürel faaliyetlere imza atıldığını kaydetti.
Yakup Sarı, yaz tatilinden sonra yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla konservatuvardaki eğitimlere daha güzel şekilde devam edileceğini, kültür ve sanat alanındaki kurslarla kente hizmet etmeye devam edeceklerini ifade ederek, Mardin 'in tanıtımına katkıda bulunan herkese teşekkür etti.Ressam Yedikardeş de Mardin 'in turizmine katkı sunmanın mutluluğunu yaşadığını aktardı. Mardin 'in kültürel bir hazine olduğuna dikkati çeken İsmet Yedikardeş, " Mardin dünyaya örnek bir memleket. Bunu resimle göstermek istedim. Bunu başarabildiysem ne mutlu bana." şeklinde konuştu.

Bağlama Ressam Bild Resim Sergisi Öğrenciler 

10 Mayıs 2018 Perşembe günü yayınlandı