Makam odasını kumrulara tahsis etti - ADIYAMAN

- Makam odasını kumrulara tahsis etti - Adıyaman 'ın Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Selvican Sümeyye Şafak - Makam odasından görüntü - Kumruların klima üzerine yuva yapmasının görüntüsü - Belediye Başkan Yardımcısı Selvican Sümeyye Şafak'ın konuşmaları - Detay görüntülerMakam odasını kumrulara tahsis etti - Adıyaman 'ın Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Selvican Sümeyye Şafak, makam odasına kumruların yuva yapması nedeniyle toplantı salonunda çalışıyorADIYAMAN (AA) - Adıyaman 'ın Gölbaşı ilçesinde Belediye Başkan Yardımcısı Selvican Sümeyye Şafak, makam odasına kumruların yuva yapması nedeniyle çalışmalarını toplantı salonunda yürütüyor.Yaklaşık bir ay önce Ankara'ya giden Şafak, dönüşünde odasındaki klimanın üzerine bir çift kumrunun yuva yaptığını fark etti.Şafak, henüz küçük olan "çifte kumruları" rahatsız etmemek için toplantı salonunda çalışmaya başladı.
Bu duruma kısa sürede alışan Şafak ve belediye çalışanları, kuşların odadaki yuvalarına rahatça girip çıkabilmeleri için pencereleri 24 saat açık bırakıyor.Selvican Sümeyye Şafak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 Nisan'da bir programa katılmak için Ankara'ya gittiğini ve 5 gün sonra döndüğünü söyledi.

Döndüğünde odasındaki klimanın üzerine bir çift kumrunun yuva yaptığını gördüğünü dile getiren Şafak, annelik iç güdüsüyle hareket ederek, personeli topladığını ve kuşların rahatsız olmaması için odayı kullanmamalarını istediğini kaydetti.
Şafak, kendisinin de odayı kullanmadığını ifade ederek, "Yaklaşık bir aydır odamda çalışmıyorum. Belediyenin toplantı salonunda işlerimi görüyorum. Gün içinde kumrular odadan çıkınca arkadaşlarım içeri girip yem bırakıp geri çıkıyor. Yoğun seçim süreci devam ediyor. Zaten çoğu zaman çalışmalarımı dışarıda sürdürüyorum." diye konuştu.
Kumruların çok kısa sürede büyüdüklerini ifade eden Şafak, yaklaşık bir hafta sonra odasında çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.
Makam Odası Seçim Süreci Muhabir Toplantı Irak 

31 Mayıs 2018 Perşembe günü yayınlandı