Lübnan'dan Dönen Türk Barış Gücü Askerlerinin Aileleri İle Buluşması

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü Bünyesi'nde görev yapan Türk Birliği, yurda döndü. Birlik, İskenderun limanında törenle karşılandı.Lübnan'da 7 yıllık görev süresini tamamlayan Türk İstikam İnşaat Bölüğü, 14 subay, 38 astsubay, 157 erbaş er ve 4 sivil memurla Türkiye'ye döndü. TBMM'nin 6 Temmuz 2013 tarihli ve 1045 sayılı kararı gereği BM Lübnan Geçiçi Gücü bünyesinde görev yapan askerleri taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir fırkateyn ve iki hücumbot ile birlikte askerlerin bulunduğu TCG İskenderun A 1600 isimli askeri gemi, sabaha karşı İskenderun limanına demirledi.
Piyade Barış Gücü Birleşmiş Milletler Garnizon Komutanı Lübnan 


Binbaşı Ali Serdar Canbaş komutasındaki birliği İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç karşıladı. Saygı duruşu istiklal marşının okunmasının ardından yapılan askeri törene İskenderun Kaymakam vekili Abdulaziz Aydın, askeri erkan ve asker aileleri katıldı.

Tören sonrası 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç ailelerle selamlaşarak ' Gözünüz aydın ' dedi. Merasimin sona ermesiyle birlikte karşılama törenine katılan ailelerin askerlerle buluşması duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Koşarak bir birlerine sarılan aileler, 7 yıllık hasretin ardından sevinç gözyaşları döktüler.

TÜRKİYE'Yİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİK

Binbaşı Ali Serdar Canbaş, 7 yıllık Lübnan görevi süresinde Lübnan halkı ile iyi ilişkiler kurduklarını Türkiye'yi ve Türk silahlı kuvvetlerini en iyi şekilde temsil ettiklerini, verilen her türlü inşa görevini başarıyla yerine getirerek Lübnan halkının gönlünü fethettiklerini söyledi.

İKİZLERİNİ İLK KEZ KUCAĞINA ALDI

Türk barış gücünde görev yapan er Fatih Özdal ise ikiz çocukları Gökçe ve Kağan'ı ilk kez gördü. Eşi Hasibe çocukları ve anne basasına sarılarak hasret gideren Fatih Özdal heyecandan konuşmakta zorlandı.
2 Eylül 2013 Pazartesi günü yayınlandı