Kuşlar artık soğukta kalmayacak

Ağaçlarda kuş yuvalarından detay
Kuş Yuvası Tarım Emniyet Müdürlüğü Hayvancılık Hayvan 

-Kuş yuvalarına vida takılması
-Toplu kuş yuvalarının detayı
-Ağaçlara monte edilmesi
-Nurhan Karabağ’ın konuşması
-Rukiye Kara’nın konuşması
-Kırmızı kuş yuvasından detay
-Kaymakamlığının bahçesi
-Genel detay

( BATMAN -ÖZEL)- Batman’da ağaçlara kuş yuvaları koyuldu BATMAN

- Batman’ın Beşiri ilçesinde kuşlar için özel tasarlanmış yuvalar ağaçlara monte edildi. Kayyum atanan Beşiri Belediyesi; serçe, kumru, güvercin, gibi kuşların soğuk kış günlerinde barınmalarına olanak sağlamak için çalışma başlattı. Beşiri ilçesinde, uygun ağaçlara monte edilen, özel yuvalar, hem kuşları soğuktan koruyacak hem de yiyecek bulmalarına imkan sağlayacak. Vatandaşların ilgisini çeken kuş yuvaları olumlu karşılandı. Beşiri belediyesi tarafından mavi, kırmızı ve bej renginde 150 tane olan kuş yuvaları ağaçlara monte edildi. Yetkililer ilçe Kaymakamlığının ve belediyenin bahçesine, ilçe emniyet müdürlüğü bahçesine, ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğüne, Beşiri çarşısına olmak üzere birçok mahalle ve okulların bahçesindeki ağaçlara kuş yuvalarının konulacağını ve kış ayı boyunca bu çalışmanın devam edeceğini belirtti.
Bu davranışı olumlu karşılayan Nurhan Karabağ, “Kış ayında olmamız nedeniyle kuşların doğada ölmemesi ve daha sağlıklı bir ortam olması açısından belediye tarafından yapılan bu hizmetin olumlu bir hizmet olduğunu düşünüyorum” dedi.
Hayvan sever olan Rukiye Kara ise, “Belediye çok anlamlı bir çalışma yapmış. Kış aylarında olduğumuz için kendimizi düşündüğümüz kadar hayvanları da düşünmemiz lazım. Onların bir yuvaya ihtiyacı var. Bende hayvan sever biri olarak belediyeyi ve kaymakamımızı tebrik ediyorum. Vatandaşlara duyarlı olduğu kadar hayvanlara da çok duyarlı bir insan” şeklinde konuştu.

25 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı