Kurbanlıklarda ikramiye hareketliliği - ESKİŞEHİR

- Kurbanlık pazarından görüntüler - Satıcılar Mustafa Bahar ve Ümit Yaşar Kara ile röportajKurbanlıklarda ikramiye hareketliliği - Eskişehir 'de kurulan hayvan pazarında, emeklilere bugün ödenmeye başlanan bayram ikramiyelerinin de etkisiyle alışveriş hareketlendi - Hayvan yetiştiricisi Ümit Yaşar Kara:"Emeklilere verilen bin liralık ikramiyelerle kurbanlık ayırtan çok insanımız var"ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir 'de kurulan hayvan pazarında, emeklilere bugün ödenmeye başlanan bayram ikramiyelerinin de etkisiyle alışverişler yoğunlaştı.Çifteler ilçesinden hayvan pazarına küçükbaş kurbanlık getiren Mustafa Bahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 45 yıldır hayvan alım satım işleriyle uğraştığını belirterek, Kurban Bayramı'nda yapacakları satıştan umutlu olduklarını söyledi.

Bahar, küçükbaş kurbanlıkların fiyatının iriliğine göre bin ile bin 600, büyükbaş hayvanların ise 6 ile 17 bin lira arasında değiştiğini ifade ederek, hükümet tarafından emeklilere verilen bin lira bayram ikramiyenin, ekonomiye önemli etkisi olacağını kaydetti.
Sürü sahibi Ümit Yaşar Kara da bin lira ikramiyenin faydasını gördüklerini söyledi.

Çifteler ilçesinden getirdikleri küçükbaş hayvanın çoğunu sattıklarını, ellerinde az sayıda hayvanın kaldığını anlatan Kara, şunları dile getirdi:"Kurban Bayramı'na sayılı günler kala insanlarımız pazarlara gelmeye başladı.
Geçen yıla oranla aşırı bir hayvan yok. Allah herkese de kesmeyi nasip etsin. Emeklilere verilen bin liralık ikramiyelerle kurbanlık ayırtan çok insanımız var. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan. Çok memnunuz. Bu vatan bizim, bir karış toprağını ne avroya ne de dolara veririz. 15 Temmuz'un nasıl üstesinden gelmişsek bu kur artışının da üstesinden geleceğiz."
Alışveriş Büyükbaş Hayvanlar Hayvan Pazarı Hükümet Büyükbaş Hayvan 

16 Ağustos 2018 Perşembe günü yayınlandı