KOSGEB desteği Rizeli kadınları iş sahibi yaptı

- Mutfakta hazırlıklar - Girişimcilerle röp - Rize 'de KOSGEB desteği ile iş yeri açan Alev Terzi, işsiz olan ev hanımlarının da kendi evlerinde yaptıkları ürünleri açılan iş yerinde satarak ailelerine destek olacaklarRİZE (AA) - Rize 'de KOSGEB desteği ile iş yeri açan Alev Terzi, işsiz olan ev hanımlarının da kendi evlerinde yaptıkları ürünleri açılan iş yerinde satarak ailelerine destek olacaklar. Rize 'de İŞKUR'un düzenlediği girişimcilik kursuna katılan 39 yaşında 3 çocuk annesi Alev Terzi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSGEB) aldığı hibe desteğiyle cafe ve restoran açarak işsiz kalan ev hanımlarında da aile bütçesine katkı sağlamanın da mutluluğunu yaşıyor.İşletme sahibi Alev Terzi, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır hayali kurduğu bir projesi olduğunu söyledi.

Projesinin hazır olduğunu ifade eden Terzi, "Sosyal sorumluluk projemi hazırlayarak KOSGEB'e sundum. Onlarda projemi kabul etti. Projemin kabul edilmesinin ardından ev hanımlarında evde yapmış olduklarını ürünleri gelip satacakları bir cafe ve restoran açtım." dedi.
Terzi, şuan 30 ev kadını ile birlikte bu işi yaptıklarını belirterek, "Bu sayıyı daha da yukarıya çıkaracağız. Çok bayan arkadaşımıza ulaşmaya çalışıyorum. Ev hanımlarımız burada ayrıca evlerine bir katkıları olacak. Ailelerine ve eşlerine destek olacaklar. Ürünlerini evde yapıp getirip burada satıp paralarını kazanacaklar." diye konuştu.
Eskiden beri bir hayalini gerçekleştirdiğini anlatan Terzi, şöyle devam etti:"Halkımız ailesini alıp bir yere yemeğe götüremezdi. Biz bunu da yaşadık. Çünkü dışarıda fiyatlar çok pahalı. Yemek yapan ve potansiyeli olan hanımlarımız iş bulamıyordu. Evlerinde kapalı kalıyorlardı. Biz ikisini ikisini birleştirmek istedik. Burada her bütçeye hitap edeceğiz.Her çeşidimiz olacak. İstediklerini burada bulacaklar. Mutfağımızda da ayrıca aşçılarımız olacak. Herkesten destek bekliyoruz."Terzi, ayrıca ev hanımlarına yönelik halk eğitimin destekleri ile kurs açtıklarını ve onlara meslek kazandırmak istediklerini de sözlerine ekledi.Ev hanımı Nimet Erdüzen ise, kendilerine güzel bir iş imkanı sunulduğunu belirterek, "Biz elimizden geldiği kadar evimizde yaptığımız ürünlerimizi burada satacağız. hem ailemize destek olacağız hemde çocuklarımızın rızkını kazanacağız. Bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ederim." dedi.

Halk Eğitim Girişimcilik 

6 Kasım 2018 Salı günü yayınlandı