Konak Belediyesi’nin ‘Hasta, Yaşlı Bakım Ve Refakat’ Kursuna İlgi Büyük

Konak Belediyesi ' nin ' Hasta, Yaşlı Bakım ve Refakat ' kursuna devam eden kursiyerler, uygulamalı eğitimlerini Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi ' nde ve Eşrefpaşa Hastanesi ' nde yapıyor. Kursiyerler tam donanımla kurslarını bitiriyor.
Eşrefpaşa Hastanesi Milli Eğitim Bakanlığı Belediye Başkanı Hakan Tartan Zübeyde Hanım 


Konak Halk Eğitim Merkezi bünyesinde meslek edindirme programı kapsamında Konak Belediyesi Basmane Semt Merkezi ' nde ' Hasta, Yaşlı Bakım ve Refakat ' kursiyerleri Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi ' nde uygulamalı eğitim aldı. Bahçe içinde bulunan 13 binadan oluşan servislerde teoride öğrendikleri bilgileri uygulama fırsatı bulan kursiyerler, gün boyu yaşlılarla yakından ilgileniyorlar. Giyinmelerine, yemek yemelerine, kişisel bakımlarını ve banyolarını yapmalarına yardımcı oluyorlar bazen de bahçe gezintilerine refakat ediyorlar.
Ev hanımı olduğunu belirten kursiyer Emine Kılbıyık Çocuğum var. Bir şeyler yapmak istiyordum ve bu kursu duyup kaydoldum. Konak Belediyesi ' nin verdiği bu fırsat sayesinde hocamız eşliğinde eğitim alıyoruz. Herkes hasta bakabilir ama bilinçli bakmak için bu kursa geldik. Aldığımız bu sertifikanın işverenler tarafından değerlendirilmesini istiyoruz.

Haftanın beş günü yoğun bir ders programı izlediklerini söyleyen öğretmen Yüksel İriz, teorik olarak bilgilenen kursiyerlerin daha sonra Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi ve Eşrefpaşa Hastanesi ' nde uygulamalı eğitim aldıklarını belirterek, “Kursiyerler mesleki ve teknik bilgilerin yanı sıra, bakım esnasında nelere dikkat edilmesi, hastaya nasıl bakılması konusunda detaylı bilgiler alıyorlar. Kursiyerlerimiz kurs sonunda sertifikalarını aldığında hastanelerde, huzurevlerinde, hasta bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde, sosyal hizmet veren kuruluşlarda, özel olarak evlerde ve bunlara benzer pek çok kuruluşlarda iş bulma imkanları olacak” dedi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, iş edindirme kurslarının büyük rağbet gördüğünü, özellikle son zamanlarda ' Hasta, Yaşlı Bakım ve Refakat ' kursunun çok önemli bir yer kazandığını kaydetti. Başkan Tartan, yaşlı ve hasta yakınlarının, yetkisiz ellerde genellikle sıkıntı çektiğini ve zorluklar yaşadığını ifade ederek şöyle konuştu: “Belediye olarak yaşlı ve hastalarımıza katkıda bulunmak amacıyla böyle bir kurs açmayı uygun gördük. İşsiz kadın ve erkekler hem meslek sahibi oldu hem de eğitimli bakıcı arayışındaki vatandaşlara katkımız oldu. Şu anda devam etmekte olan kursta 16 kişi eğitim görüyor ve uzman eğitimci tarafından teorik dersler alıyorlar. Zübeyde Hanım Huzurevi ve Eşrefpaşa Hastanesi ' nde staj yapan kursiyerler iş hayatına tam donanımlı olarak atılıyor. Staj sonunda yeterli puan alanlara, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor. Mezun olanlar hiçbir zaman işsiz kalmıyor.
Kursiyerler dört buçuk ay süren kurslarını 24 Nisan ' da tamamlayarak sertifikalarını alacaklar.
11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı