Kesime giderken 2 kişiyi yaralayan boğa çay bahçesine düştü - RİZE

- Çay bahçesindeki boğa - Rize 'de sahibini ve kasabı yaralayan veteriner tarafından sakinleştirici iğne vurulduktan sonra ahırdan çıkarılırken kaçan boğa, çay bahçesine düştü - Boğa, Rize Belediyesi ekiplerince yakalandıRİZE (AA) - Rize 'de sahibini ve kasabı yaralayan veteriner tarafından sakinleştirici iğne vurulduktan sonra ahırdan çıkarılırken kaçan boğa, çay bahçesine düştü.Merkeze bağlı Pehlivantaşı Mahallesi'nde, İsmail Akgül ve ortakları satın aldığı kurbanlığı kesime götürmek üzere ahırdan çıkarmak istedi. Boğa, bu sırada Eşref Büyük'ü çenesinden yaraladı. Ambulansla hastaneye götürülen Büyük, tedavisinin ardından geri döndü. Kendi imkanları ile iğne yapan kasap Ahmet Akgül, boğayı çıkarmak isterken boğanın tekmesi ile ayağından hafif şekilde yaralandı.Hayvanı kendi çabalarıyla ahırdan çıkarıp kesemeyeceğini anlayan kurban sahipleri, durumu Rize Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Belediye ekipleri boğaya ahırdan çıkarabilmek için uyuşturucu iğne yaptı. Boğanın sakinleştiğini düşünen belediye ekipleri ve Akmet Akgül ahırdan çıkarmaya çalıştı. Bu sırada koşmaya başlayan boğa Akgül'ün elinden kurtularak çay bahçesine atladı. İyice huysuzlaşan boğaya uzun süre kimse yanaşmaya cesaret edemedi. Yaklaşık 2 saatlik uğraşın ardından iyice yorgun düşen boğa belediye ekipleri ve kurban sahiplerince yakalandı. Belediye ekipleri boğayı bahçeden yola çıkardı. Yolda bir kez daha ipten kurtulmayı başaran boğa yeniden çay bahçesine girdi. Kurban sahipleri çay bahçesinde yeniden yakalayarak ağaca bağladıkları boğayı burada kesmeye karar verdi.Eşref Büyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvanı sakinleştirmeyi başaramadıklarını belirtti.
Kurbanı ahırdan çıkarmaya çalıştığı sırada kafası ile çenesine vurduğunu ifade eden Büyük, "kurban biraz yaramazlık yaptı. Ayağı ipe tkaıldı. kurtarmak istedim. Kafasını çeneme vurdu. Kaçmasaydım ezilebilirdim. Biraz yaralandım. Dudağım yarıldı. Görünmeyen bir kaza. Boğaya üç iğne yaptırdık, tesir etmedi." dedi.
Öte yandan, aynı mahallede Yakup Akgül'e ait kurbanlık boğa da kesime götürülürken sahiplerinin elinden kurtularak çay bahçesine girdi. Belediye ekiplerince uyuşturucu iğne yapılan boğa çay bahçesinden çıkarılamayınca su vurularak rahatlatılmaya çalışıldı. Her şeye rağmen bahçeden çıkmayan boğa çay bahçesinde kesildi.
Hastane Uyuşturucu Akalan Çay Bahçesi Hayvan 

21 Ağustos 2018 Salı günü yayınlandı