'Kendini Anlatan Şehir Erzurum'

"Kendini Anlatan Şehir Erzurum " - Müzik dinletisi, sema ve semah gösterileri - Erzurum lu Nene Hatun'un karakteri ve Seyit Onbaşı'nın canlandırılması - Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun konuşması - Programdan genel ve detay görüntü"Kendini Anlatan Şehir Erzurum " - Erzurum Valisi Azizoğlu: - " Erzurum 'a sahip çıkalım, Anadolu'nun kapısı ve kilidi sağlam dursun"ERZURUM (AA) - Erzurum 'da, 12 Mart Erzurum 'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla "Kendini Anlatan Şehir Erzurum " programı düzenlendi.
Erzurum Valiliği ile Büyükşehir Belediyesince Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, müzik dinletisi, sema ve semah gösterileriyle başladı.
Erzurum lu Nene Hatun'un karakteri ve Seyit Onbaşı'nın top mermisini sırtlayarak kaldırma anlarının canlandırıldığı program, Erzurum lu şair Nefi Ömer'in şiirleri ve bar ekibinin gösterisiyle sona erdi. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, gösterinin ardından yaptığı açıklamada, Erzurum 'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında anlamlı bir kutlama yaptıklarını belirtti, programda emeği geçenlere teşekkür etti. Erzurum lu kahramanların esarete dayanamayıp işgalci Ermenilere baş kaldırarak topraklarını esaretten kurtardığını vurgulayan Azizoğlu, "Ruslar bu topraklara 1828 yılında girmiştir. O tarihte Ahıska diye bir yer vardı, elimizden çıktı. Ahıska hemen Ardahan'ın yanındaydı. Konumu topraklarımıza çok yakındı. Ahıska toprakları elimizden çıktığında Ardahan Posoflu bir şair, 'Ahıska bir gül idi gitti, bir ehl - i dil idi gitti, söyleyin Sultan Mahmud'a, İstanbul'un kilidi gitti.' dedi.
Anadolu ve İslam'ın kilidi olan Erzurum için o dizeler tekrar sakın söylenmesin. Erzurum 'a sahip çıkalım, Anadolu'nun kapısı ve kilidi sağlam dursun." diye konuştu.
Programa, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Düşman İşgali İslam Semah Mermi 

14 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı