Kastamonu Üniversitesi Kütüphanesi'ni 238 bin kişi kullandı

- - Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi'nden detay - Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın'ın konuşması - Detaylar - KÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın: - "Kütüphanedeki elektronik kitap ve veri tabanı sayısı, Türkiye'de hizmet veren üniversite kütüphanelerinin birçoğundan fazla. 3 bin 339 üyemiz var. Kütüphaneyi bir yılda 238 bin 446 kişi kullandı"KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, geçen yıl açılan Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi'ni bir yılda 238 bin 446 kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.Aydın, Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, kütüphanede birçok alanda hizmet verildiğini söyledi.

Kütüphane bütçelerinin 2011 yılında 150 bin lira iken 2017'de 2 milyon 550 bin liraya ulaştığını belirten Aydın, "Birçok üniversitenin kütüphane bütçesi azalırken bizimkisi arttı. Bu manada kütüphane politikamızın doğru olduğunu söyleyebiliriz." dedi.
Kütüphanenin 12 bin metrekare kullanım alanı bulunduğunu ve her gün açık olduğuna dikkati çeken Aydın, binada 3 okuma salonu, görme engellilere yönelik ofis, tezler ve danışma kaynakları bölümleri, araştırma biriminin yanı sıra konferans salonları ve çalışma odaları yer aldığını anlattı.Kütüphanenin bir yıldır tam teşekküllü hizmet verdiğini dile getiren Aydın, "Kütüphanedeki elektronik kitap ve veri tabanı sayısı, Türkiye'de hizmet veren üniversite kütüphanelerinin birçoğundan fazla. 3 bin 339 üyemiz var. Kütüphaneyi bir yılda 238 bin 446 kişi kullandı. 11 bin 228 kitabı da ödünç olarak verdik." diye konuştu.
Üniversitenin Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü Yardımcısı Mehmet Üneş de kütüphanede ciddi bir kaynağa sahip olduklarını belirterek, görme engellilere de hizmet veren kütüphanenin büyük kolaylık sağladığını ifade etti.

Görme Engelli Kütüphane Basın Toplantısı Görme Engelliler Okuma Salonu 

2 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı