Karagöz ile Noel Baba hayal perdesinde buluştu - NEW YORK

- TAASNY Başkan Yardımcısı Dr. Ayşen Darcan’ın sunumu - Karagöz ile Noel Baba gösterisinden detaylar - İzleyicilerden detaylar New York 'ta Karagöz ile Noel Baba hayal perdesinde buluştu - New York Türk - Amerikan Sanat Topluluğu (TAASNY) ve "Crescent Moon Karagöz Shadow Puppet Theater" ortak organizasyonunda "Karagöz Noel Baba ile Buluşuyor" etkinliği düzenlendiNEW YORK (AA) - New York Türk - Amerikan Sanat Topluluğu (TAASNY) ve "Crescent Moon Karagöz Shadow Puppet Theater" ortak organizasyonu ile "Karagöz Noel Baba ile Buluşuyor" etkinliği yapıldı. New York Türk Amerikan Sanat Topluluğu (TAASNY), Karagöz ve Noel Baba'yı Şipşak Restoran'da kurulan hayal perdesinde buluşturdu.TAASNY Başkan Yardımcısı Dr. Ayşen Darcan'ın sunumuyla başlayan etkinlik, TAASNY'nin kurucu başkanı İbrahim Yazıcı ve Crescent Moon Tiyatrosu'nun kurucusu olan Amerikalı Cliff Long'un hayal perdesindeki gösterileri ile devam etti. - "Karagöz tüm dünyada takdir görüyor"Burada bir açıklama yapan Darcan, "2016 yılında TAASNY şemsiyesi altında hayata geçen 'Karagöz Everywhere' projesi, Karagöz Gölge Tiyatrosu sanatını her yere götürmeyi hedef edinmiştir. Bildiğiniz üzere, Karagöz Gölge Tiyatrosu UNESCO tarafından 2009 yılında somut olmayan kültür mirası olarak kabul edilmiştir. Karagöz sanatı yüzyıllardır kıymetini yitirmeyen bir kültür hazinesini beraberinde taşıyarak kültürel bir efsane olarak tüm dünya tarafından takdir görmektedir." diye konuştu.
"Her Yerde Karagöz" projesi ile Karagöz ve Hacivat'ın kültür elçiliğini yaparak onların yüzyıllara mal olmuş dostluğunu kültürel ve milli sınırların ötesine taşımayı amaçladıklarını vurgulayan Darcan, "Böylesi zengin bir kültür hazinesini Karagöz'ün özüne sahip çıkarak taşımayı, onlara verilmiş bir söz olarak benimsedik. Karagöz'ün sanatını, dilini, İngilizce metinlerini, bu felsefeye sadık kalarak Amerika Birleşik Devletleri'nde birçok eyalete taşımaktayız." ifadesinde bulundu. - ForumUSA sponsorluğundaki gösterimlerDarcan ayrıca ForumUSA sponsorluğunda 2017 yılında ramazan ayı boyunca Amerika Diyanet Merkezi'nde (DCA) ve Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı birçok cami ve kültür merkezinde gösteriler yaptıklarını ifade etti.
Darcan, şunları kaydetti:"Bunun yanı sıra University of Connecticut, Yale Üniversitesi gibi çeşitli üniversitelerden davet aldık. Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla Washington D.C. devlet okullarında gösteriler düzenledik. Ayrıca Miami Başkonsolosumuzun daveti ile onurlandırılmış Florida Türk Amerikan Derneğinin düzenlediği gösterilerde Florida eyaletimizi ziyaret ettik. Bahsettiğim kurum ve kuruluşların yanı sıra 'Karagöz Everywhere' projesine katkılarından dolayı New York Başkonsolosluğumuza, Türk Hava Yollarına, Şipşak Restaurant Sahibi Orhan Yeğen'e ve NEX Şirketine teşekkür ederiz."Bu yılki etkinlikte Karagöz gösterisiyle Demre doğumlu Santa Claus'u hayal perdesine taşıdıklarını belirten Darcan, "İki hemşehriyi hayal perdesine taşıyarak kavuşmalarını, sohbet etmelerini ve dünyaya barış mesajları ile moral vermelerini büyük bir zevkle izliyoruz." dedi.

Ramazan Ayı Yan Etki Felsefe İngilizce 2009 Yılı 

13 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı