Kar yağışı - KIRKLARELİ

- Kar manzarasından genel ve detay görüntülerTrakya'da kar yağışı - Edirne'de kent merkezinde etkisini yitiren kar yağışı, yüksek kesimlerde devam ediyor - Türk - İslam sanatının zirvesi Selimiye Camisi, Meriç Nehri üzerindeki tarihi Meriç Köprüsü, Tunca Nehri üzerindeki Tunca Köprüsü ve Adalet Kasrı çevresi kar ile başka bir güzelliğe büründü - Kırklareli 'nde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı bulunan yol sayısı 39'a yükseldiEDİRNE / KIRKLARELİ (AA) - Edirne'de kar yağışı kent merkezinde etkisini yitirdi, yüksek kesimlerde devam ediyor.Kentte, dün akşam saatlerinde aniden bastıran kar yağışı, sabaha kadar yoğun olarak yağdı.Meteorolojik değerlendirmeye göre, kar yağışı bugün de etkili olacak. Sabaha karşı başlayan ayaz yollarda buzlanmaya neden oldu.Edirne Belediyesi'nin gece boyu sürdürdüğü tuzlama çalışmaları neticesinde ana arterler açık durumda. Kaldırımlardaki karlar da işçiler tarafından temizleniyor.Edirne İl Özel İdare Genel Sekreteri Alaaddin Uğur'dan alınan bilgiye göre, kapalı 7 köy yolunun açılması çalışması kısa sürede tamamlanacak. Özel İdare ekipleri yolda kalan pek çok aracı da kurtardı.Merkezde 4, Uzunköprü'de 3, Keşan'da 3 ekip olası yol kapanmalarına karşı hazır bekletiliyor.Kapıkule, Hamzabeyli, Pazarkule sınır kapılarına giden yollarda ayrı ekipler tutuluyor. Uluslararası yol statüsündeki bu güzergahın kapanmaması için ekipler azami özen gösteriyor.Edirne Valiliği'nce okulların bir gün süreyle tatil edilmesi kentteki trafiği de rahatlattı. Sabah saatlerinde mesai için yola düşenlerin oluşturduğu trafik yoğunluğu da azaldı. Kar nedeniyle şu ana kadar trafikte bir olumsuzluk gözlemlenmiyor. - Kartpostallık görüntülerKar yağışı Edirne'de güzel görüntüler oluşturdu.Kar yağışı sonrası beyaz örtüyle kaplanan serhat kent Edirne'de hem gece hem de gündüz kartpostallık görüntüler kaydedildi.Türk - İslam sanatının zirvesi Selimiye Camisi, Meriç Nehri üzerindeki tarihi Meriç Köprüsü, Tunca Nehri üzerindeki Tunca Köprüsü ve Adalet Kasrı çevresi kar ile başka bir güzelliğe büründü. Bu güzellikler havadan görüntülendi. - Krıklareli Kırklareli 'de yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapanan yol sayısı 39'a yükseldi.Kar yağışı, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolu ile Kofçaz ve Demirköy ilçelerinde yoğun şekilde etkili olurken, kar kalınlığı Dereköy Sınır Kapısında 15, Kofçaz ilçesinde yer yer 60, Demirköy'ün Mahyatepe mevkisinde ise 80 santimetreye ulaştı.İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Bilal Kuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle 39 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdürüldüğünü aktaran Kuşoğlu, "Merkeze bağlı 12, Demirköy 12, Kofçaz 15 olmak üzere 39 köy yolu ulaşıma kapalı. Yolların ulaşıma açılması için yoğun mücadele veriyoruz." dedi.
Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde ise birçok araç yolda kaldı. Bazı araç sürücüleri ise zincir takmak için yoğun çaba sarf etti.Karayolları ekipleri de kar yağışının etkili olduğu bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.Bölgede yarına kar yağışının devam etmesi bekleniyor. - Trafik kazalarıKofçaz ve Demirköy ilçeleri ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle 8 ayrı trafik kazası meydana geldi.Demirköy ilçesindeki Erhan Kafadar yönetimindeki 39 EZ 457 plakalı kamyon sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi.Kazada, hafif yaralanan sürücü Kafadar, olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerince tedavi edildi.Diğer kazalarda ise hasar meydana geldi.
Kar Kalınlığı Trafik Kazası Zincir Takma Trafik Yoğunluğu Kar Yağışı 

27 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı