Kahramanmaraş'tan doğaya 12 bin kınalı keklik

Yumurtadan çıkan civcivler
Kınalı Sparta Keklik Avı Etiler Irak 

-Kekliklerin üretim yeri
-Yakın ve uzak planlar kekliklerden
-Av yapılırken detay
-Avcılar Dernek Başkanı röp.

( KAHRAMANMARAŞ - ÖZEL)- Kapıçam Kınalı Keklik Üretim Merkezi'nde 2017'de üretilen 12 bin keklik Türkiye'nin dört bir tarafında yaban hayatının canlandırılması için doğaya bırakıldı KAHRAMANMARAŞ

- Kahramanmaraş'taki Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün Kapıçam Kınalı Keklik Üretim Merkezi'nde 2017 yılında 12 bin kınalı keklik üretilerek doğaya salındı. Kapıçam Kınalı Keklik Üretim Merkezi'nde üretilen kekliklerden 3 bini Kahramanmaraş, 4 bini Ankara, 2 bini Isparta, 2 bini Osmaniye bin tanesi ise Mardin’de doğaya bırakıldı. Keklik üretim merkezinde 2018 yılında 10 bin kınalı keklik üretilmesi planlanıyor. Doğal yaşam alanlarına bırakılan kınalı kekliklerin, av ve yaban hayatının canlandırılmasıyla birlikte kekliklerin neslinin devamlılığı da sağlanıyor. Bu arada, Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Hanifi Genç, doğaya bırakılan keklik avının önüne geçilmesi, türünün kaybolmaması için avcılara eğitimler verildiğini söyledi.

Genç, “Kahramanmaraş’ta üretilen kınalı kekliklerimiz çevre köylerimize ilgililer tarafından doğal yaşam ortamlarına dağıtılmaktadır. Kış günleri keklikler daha iyi gelişsinler diye doğal yaşam alanlarına yem bırakırız. Zamanı geldiğinde de keklikleri avlarız" dedi.
(HLL-
13 Ocak 2018 Cumartesi günü yayınlandı