Kadirli'de 9. Aşık Feymani Şenlikleri - OSMANİYE

- Kadirli'de 9. Aşık Feymani Şenlikleri - Şenliklerden detay görüntü - Halk ozanlarının türkü söylemesi ve şiir okuması - Belediye Başkanı Ömer Tarhan'ın konuşmasıKadirli'de 9. Aşık Feymani ŞenlikleriOSMANİYE (AA) - Osmaniye 'nin Kadirli ilçesinde "9. Aşık Feymani Şenlikleri" düzenlendi.
Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) şubesi tarafından Kadirli Belediyesinin desteği ile Hüseyin Kabasakal Parkı’nda gerçekleştirilen şenlikte, çevre il ve ilçelerden gelen halk ozanları atıştı.Etkinlikte sahneye çıkan halk ozanlarının seslendirdiği şiir, ağıt ve türküler ilgiliyle izlendi.Belediye Başkanı Ömer Tarhan, programda yaptığı konuşmada, Aşık Feymani'nin (Osman Taşkaya) Kadirli'ye değil Türkiye'ye malolmuş bir sanatçı olduğunu ifade etti.
Yaşarken adına şenlikler düzenlenen Feymani'nin değerinin bilinmesi gerektiğini bildiren Tarhan, "Aşıklık geleneğinin genç kuşaklara aktarılması anlamında bu tür etkinliklere destek veriyoruz. Sosyal ve kültürel çalışmalara her zaman destek vermeye devam edeceğiz." dedi.
KAVAK Başkanı İbrahim Boysal da, Kadirli’nin sosyal ve kültürel yönden zengin olduğunu belirterek, bu zenginliklerin gerçekleştirilen etkinliklerle değer kazandığını söyledi.

Aşık Feymani de 9 yıldan bu yana adına düzenlenen şenliklere destek verenlere ve katılanlara teşekkür etti.Başkan Tarhan, etkinlik sonunda, katılımcılara ve Feymani’ye plaket ve çeşitli hediyeler verdi.
Bild 

14 Ekim 2018 Pazar günü yayınlandı