Kabir azabı nedir?

Beyaz TV'de yayınlanan Aşka Yolculuk adlı programda manevi konularda dikkat çeken açıklamalarda bulunan Tasavvuf araştırmacısı, yazar Cemalnur Sargut TGRT Haber'de yayınlanan Ercan Gürses'le Hafta Sonu prpgramına konuk oldu.
Allah Tasavvuf Aşka Yolculuk Cemalnur Sargut 


İzleyicilerden gelen sorulara da cevap veren Cemalnur Sargut kabir azabı konusuna da açıklık getirdi.

Kabir azabının vücut azabı demek olduğunu söyleyen Cemalnur Sargut ' kabirimiz vücudumuzdur. Bu alemde bu vücuda taparak öbür aleme gidersek arada kalıyoruz çünkü; bu vücudun isteklerini hala orada düşünmeye devam ediyoruz. Sahip de olamıyoruz çünkü çıkmışız bu vücuttan. İşte bu sahip olamayıp da hala onlara takık olmamızın yarattığı azaba kabir azabı denir ' dedi.

Cemalnur Sargut ' Onun için dünyanın isteklerinden ve bağlarından kurtulursak yani herşeyi sevelim ama tapmayalım. Allah bize onu öğretiyor ' şeklinde konuştu.

Cemalnur Sargut Hakkında
TÜRKKAD, Cemâlnur Sargut'un liderliğinde tasavvufun kişi ve toplumların ortak dili, ortak nefesi olabileceği inancıyla her kesimden bilim, kültür ve sanat insanını, manevi şahsiyeti ve her düzeyden dinleyiciyi bir araya getiren uluslararası sempozyumlar* düzenlemektedir. Bu konferanslarda, ilmi hal, ibadeti aşka yolculuk olarak gören İslâm tasavvufunun günümüz sorunlarına getirdiği çözümler ele alınmaktadır. C. Sargut, Devrin ihtiyacı olan tasav...
devamı
26 Ocak 2015 Pazartesi günü yayınlandı